haast wanneer alles mis lijkt te gaan mindset monday fernst joshua matitawaer

Wanneer alles mis lijkt te gaan…

Je wekker gaat, je drukt hem uit en blijft nog even langer liggen, maar valt weer terug in slaap.. Verslapen! Je staat op, nu moet je, je haasten en door de haast vergeet je van alles. Het regent buiten dus als je op je werkt komt ben je ook nog eens helemaal doorweekt. Je leidinggevende heeft geen gehoor aan waarom je, je verslapen hebt en dat je, je best hebt gedaan om toch op tijd te komen. Lunch pauze, eten vergeten door de haast.. Herken je dat? Een dag waar alles lijkt mis te gaan.

Vaak lijkt het zo dat als één ding mis gaat dat vlak erna alles mis lijkt te gaan. De vraag is dan ook.. Hoe komt dat? Ik heb uitgeprobeerd om op dagen zoals deze mezelf constant te laten herinneren dat de negatieve gebeurtenis op dat moment niet mijn dag en mezelf negatief zullen beïnvloeden. Even stil staan, ademhalen en een moment voor mezelf. Heb ik me verslapen, dan weet ik dat ik te laat ga komen op werk, so be it. Ik kan er nu niets meer aan veranderen, het enige wat ik kan doen is de draad weer oppakken, de gevolgen accepteren en kijken hoe ik deze het beste kan oplossen. Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar waar ik mezelf altijd probeer aan te herinneren is het volgende.

Wat is gebeurt is gebeurt, ik kan er niets aan veranderen. Ik ga me concentreren op het geen waar ik wel invloed op heb. Je kan van alles de schuld geven, maar uiteindelijk ben jij diegene die richting geeft aan het moment en hoe deze zich verder uit zal pakken.

Ik weet wat sommigen mensen denken als ze dit lezen. Wat een onzin, wat een ‘hippie’ gedachten, dit kan niet en makkelijker gezegd dan gedaan. Dat mag, dat kan, iedereen mag denken wat hij of zij wilt. Maar juist voor die mensen is het vaak het moeilijkst om richting te geven aan ‘het moment’ wanneer er iets mis gaat of niet gaat zoals je voor ogen zag.

Probeer wat vaker verder te kijken dan ‘het moment’ zodat je beter sturing kan even van hoe dat moment jouw dag beïnvloed.

Je hebt een tijd om te genieten van het moment als het positief is en een tijd van verder kijken dan het moment als deze je negatief beïnvloed.

Het zal niet voor iedereen werken, maar mocht je er nog nooit aan gedacht hebben.. Probeer het en wie weet kan je op deze manier toch nog iets positiefs uit iets negatiefs halen ??

 

Don’t let things bring you down, Lift them up!

Fernst

Instagram: @fernst_joshua

 

http://www.bodyenfitshop.nl/bfshop/?tt=11113_1276074_223351_&r=

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.