wilskracht mindet monday mark bogaerts

VERSTERK JE WILSKRACHT

We hebben allemaal enorm veel wilskracht. Alleen bij de ene zit het wat dieper begraven dan bij de ander. Je kan bijvoorbeeld besluiten om te beginnen met sporten en het dan ook lekker impulsief op die dag nog doen. Aan de andere kant kan je zeggen dat je maandag gaat beginnen, vervolgens stel je het weer een week uit en uiteindelijk doe je het toch maar niet. In die dagen ertussen heb je je gedachtes genoeg ruimte gegeven om een excuses te vinden waarom je nu nog niet zou moeten beginnen en je motivatie neemt bij elk excuus steeds verder af.

JE BENT NIET JE GEDACHTES!

Besef dat jij je wilskracht bent, jij bent je stem. Je bent niet je gedachtes en ook niet het gevoel wat daarbij naar boven komt. Dat zijn dingen uit het verleden. Als je het heel simpel zou bekijken kan je het zo zien: je gedachtes zijn niets meer dan een massaopslag van alles uit het verleden. Alles wat je hebt gehoord en gezien zit opgeslagen in je gedachtes en die worden weer getriggerd door bepaalde situaties.

Dus heb je ineens heel veel motivatie om iets te veranderen in je leven, zoals bijvoorbeeld beginnen met sporten of bewustere voedingskeuzes maken. Dan is dat het moment om op te reageren. Hoe langer je dit blijft uitstellen, hoe meer ruimte je maakt voor gedachtes. Hierdoor kan je gaan twijfelen aan jezelf en verdwijnt langzaam de motivatie weer. Dan bedoel ik niet dat je alles direct impulsief op die dag MOET doen, het is alleen wel het moment waarop jij die motivatie krijgt om een keuze te maken. Heb je er denk je volgende week maandag na heel veel nadenken en twijfelen meer motivatie voor dan wanneer je het gewoon doet? Of is het een goed excuus omdat je eigenlijk bang bent om uit je comfortzone te stappen?

JE HOEFT NIET ALLES TE DELEN!

Het vertellen tegen andere mensen wat je wilt doen is niet altijd slim. Juist door iets gewoon te doen en het voor jezelf te houden tot je er zelf zeker genoeg over bent is meestal het beste voor jezelf. Veel andere mensen zullen wat jij doet beoordelen vanuit hoe ze zelf denken en daarom niet altijd geloven in wat jij doet of wilt bereiken.

En zoals al je gedachtes dingen uit het verleden zijn, voegen deze mensen hier weer verse twijfels aan toe en kunnen zo heel je motivatie kapot maken. Ze bedoelen dit natuurlijk niet zo en het is leuk om dingen met mensen te delen, maar weet dat je niet altijd begrepen gaat worden en als je nog een gevoel van twijfel hebt over wat je doet, hou het dan lekker voor jezelf! Hoe minder druk van dingen buiten jezelf, hoe beter alles zal gaan zoals jij het wilt. Je hebt tenslotte meer focus voor wat je doet zonder al die druk.

wilskracht mindet monday mark bogaerts
JE HOEFT ALLEEN JEZELF TE OVERTUIGEN

Jij bent degene die in jezelf moet geloven, niemand anders kan dat voor je doen. Die wilskracht om het daadwerkelijk iets te doen moet helemaal vanuit jezelf komen. De volgende dingen helpen mij bij het loslaten van negatieve gedachtes en geven meer kracht aan je wil:

  • Ik ben niet mijn gedachtes, dat is het verleden.
  • Een gevoel is maar een gevoel, ik kan het voelen en weer laten gaan.
  • Ik maak de keuzes, ik ben mijn stem.
  • Keuzes leiden tot acties, acties leiden tot gedrag en gedrag brengt verandering in mijn leven.

Dat plaatst je in een sterke positie los van je gedachtes en je emoties. Wat jij zelf echt wilt, dat is wat goed voor je is. De rest is allemaal maar bijzaak. Versterk je wilskracht en neem de controle over je eigen leven!

Je kan me volgen op Instagram!

Be YOU,

Mark

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.