05 feb Spicy courgette-puntpaprika soep met soepballetjes van kip by Stance
Normaal ben ik niet zo’n soepliefhebber. Ik denk dat dit komt omdat ik er niet zo verzadigd van raak en ik soep snel saai vind worden. Geef mij maar een stukje vlees of vis met rijst/aardappelen/pasta en groenten. Maar de soep die ik jullie nu voorschotel, gaat niet vervelen! Ik heb hem laatst bij een vriendin gegeten en ik kon er geen genoeg van krijgen… Het recept heb ik aangepast om hem iets meer pit te geven en om wat eiwitten toe te voegen. Gelijk opeten of invriezen en later opwarmen (mealprep!). Wat mij betreft een blijvertje!!
Ingrediënten voor 4 personen
- ± 600 gr. courgettes (2 st.)
- ± 300 gr. puntpaprika’s (2 st.)
- ± 150 gr. ui
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 rode peper
- 1 lente-uitje
- 1 teentje knoflook/1 tl knoflookpuree
- 600 gr kip
- 2 el Mr. Flavor Sassy Spicy of kerriekruiden naar smaak
- Zout en peper
- Scheutje olijfolie
Bereiding
Zet een pan met 1 liter water en het bouillonblokje op het vuur en maak er zo bouillon van. Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en fruit dit in een pan met een scheutje olijfolie. Was de courgettes en puntpaprika’s en snijd ze in blokjes. Deze bak je even mee in de pan. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd een kwart tot halve peper (afhankelijk van hoe pittig je de soep wilt) in dunne reepjes en voeg toe aan de groentes. Let op! Niet in je ogen wrijven na het snijden van de peper, maar eerst je handen wassen 😉 Als de bouillon klaar is, doe je die met de kruiden (Mr. Flavor of kerriekruiden) bij de groentes en laat je het zachtjes koken totdat alles goed gaar is. Laat alles nu even een beetje afkoelen. Daarna kan je alles in een blender of met een staafmixer tot een soep pureren.
Voor de soepballetjes van kipgehakt kan je zelf ‘gehakt’ maken van 600 gr kip en een beetje zout en peper. Zorg er wel voor dat je dit met een sterke blender of foodprocessor met scherpe messen doet. Wil je niet zelf je gehakt maken? In veel supermarkten kan je ook kipgehakt kopen. Deze bevatten dan vaak wel meer vetten dan dat je je eigen gehakt maakt van alleen kipfilets. Draai van het gehakt kleine soepballetjes en bak ze kort aan de buitenkant gaar in een beetje bakspray. Daarna kan je ze verder gaar laten koken in de soep die je weer even opwarmt. Als garnering een lente uitje en nog wat rode peper in reepjes toevoegen. Indien gewenst kan je de soep verder op smaak brengen met zout en peper, maar dit vind ik zelf niet nodig. Wil je de soep wat romiger? Roer dan een beetje crème fraîche light door de soep.
Voedingswaarden per persoon
- Calorieën 268
- Eiwitten 38,5 gr
- Koolhydraten 12 gr
- Vetten 6,8 gr
- Vezels 3,5 gr
Liefs,
Stance
Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl
Op zoek naar meer gezonde recepten? Het E book Fitchef bevat 100 makkelijke recepten voor je ontbijt, lunch, diner, soepen, snacks & smoothies. Alle voedingswaarden zijn al berekend. Niet goed geld terug garantie. Klik hier voor meer informatie.
No Comments