wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

‘s Werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit

Seedlip is ‘s werelds eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit, en biedt d√© oplossing voor het groeiende dilemma¬†van ‘what to drink when you’re not drinking¬ģ‘¬†. Onder grote belangstelling werd Seedlip eind 2015 gelanceerd in Londen. Sinds de grote lancering is Seedlip al een immens succes¬†in warenhuis Selfridges en wordt nu geserveerd in ruim 15 internationale steden, honderden Michelin restaurants, waaronder The Fat Duck en Eleven Madison Park en de beste cocktailbars van de wereld zoals The Dead Rabbit, Dandelyan, Baxter Inn & The Savoy.

Seedlip wordt geblend en gebotteld in Engeland. De speciaal ontwikkelde maceratietechniek, distillatie in een koperen ketel en het filtratieproces voor elke afzonderlijk ingredi√ęnt duurt zes weken. De spirits van Seedlip bevatten geen calorie√ęn, zijn suiker-vrij, zoetstof-vrij en vrij van kunstmatige toevoegingen waardoor een Seedlip & Tonic een geloofwaardig en volwassen alternatief voor alcohol is wanneer je niet wilt drinken. [doordeweeks, als je moet rijden, tijdens zwangerschap, geheelonthouding]

 

wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

 

Verkrijgbaar in twee varianten

Seedlip Garden 108 omvangt de essentie van het Engelse platteland met verfijnde tonen van hand geplukte doperwten en hooi van de familieboerderij van de oprichter. Met een complexe basis van kruiden als munt, rozemarijn en tijm.

Seedlip Spice 94 is aromatisch met tonen van krachtige specerijen (Jamaicaanse peper & kardemom) , citrus (citroen & grapefruitschil) en heeft een subtiele bittere smaak door hoge kwaliteit schors (eiken & Cascarilla). Beide spirits worden aangeraden te mixen met tonic of te gebruiken als basis voor een martini. Of een sour style non-alcoholische cocktail.

 

wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

 

Seedlip is door Ben Branson gecre√ęerd

In zijn keuken in de bossen met een kleine koperen distilleerketel en een kopie van het boek The Art of Distillation,geschreven in 1651 voor apothekers om uitleg te geven over het maken van gedistilleerde non-alcoholische kruidengeneesmiddelen.

wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

Ben Branson zegt: “Het 300-jarige boerenerfgoed van mijn familie gekoppeld aan een carri√®re in de drankindustrie heeft de basis gelegd voor het tweejarige proces van werken met distilleerders, kwekers en historici om een volwassen, complexe drank te cre√ęren voor wanneer je, om welke reden dan ook, geen alcohol wilt drinken. De reactie van zowel de industrie als de consument is overweldigend. We zijn zowel trots als bescheiden om door de wereldtop van de voedings-, en drankenindustrie te worden geprezen. Spannende tijden!”

Seedlip blijft grensverleggend en lanceerde ‘s werelds eerste NOgroni in de World’s 50 Best Bar Awards 2017. Won goud op de Chelsea Flower Show 2016, won een award voor ‘Best Emerging Brand’ op de British Luxury Awards 2017 en ‘Best Launch’ in The Drinks Business.

 

Signature cocktail

wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

Seedlip Spice 94 & Tonic

  • longdrink glas ‚Äď vol met ijs
  • 50 ml Seedlip Spice 94
  • top af met Fever Tree Indian Tonic
  • garneer met grapefruitschil

 

Over Seedlip

Het Seedlip hoofdkantoor bevindt zich in Londen, Engeland. Seedlip heeft de natuur hoog in het vaandel staan en wil wereldwijd de manier van drinken veranderen. Dit doen ze door te pionieren met de eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit ter wereld. Seedlip lost het dilemma¬†¬†‘What to drink when you’re not drinking¬ģ‘ op. Het merk doet dat met een verfijnd alternatief¬†voor te zoete of fruitige opties.

Seedlip wordt geserveerd bij prestigieuze cocktailbars, hotels, restaurants en verkooppunten in Amsterdam. Maar ook in Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Kopenhagen, Milaan, Hong Kong, New York, Los Angeles, San Francisco, Sydney en Melbourne.

 

wereld eerste gedistilleerde non-alcoholische spirit seedlip

Aanbevolen verkoopprijs ‚ā¨29,95¬†voor 70 cl.
Seedlip is verkrijgbaar in Librije’s Winkel, avondwinkel Sterk Amsterdam de Clercqstraat, Drank Dozijn, Directly From, The Alcoholfree Company, Tijd voor Alcohol Vrij en diverse slijters in flessen van 70cl.

Seedlip heeft een aanbevolen houdbaarheid van 6 maanden en hoeft niet gekoeld bewaard te worden.

 

Interessante blog? Volg Gymjunkies op Facebook, Instagram en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.