11 dec POMPOEN RISOTTO MET GEITENKAAS EN SPEKJES
Ik ben dol op risotto én op pompoen. Dus waarom deze twee lekkere dingen niet combineren?? En zo ontstond deze pompoen risotto. Om te smullen! Ik waarschuw je vast, eet niet te veel, anders lust je straks alle andere gangen niet meer 😉
WAT HEB JE NODIG?
(voor 4-6 personen)
- 350 gram pompoen
- 1 grote rode ui
- 1/2 teentje knoflook
- 100 gram risotto rijst (ik gebruikte de rijst van lassie)
- 500 ml heet water
- 1 bouillon blokje (kip)
- 4 plakjes geitenkaas
- 125 gram spekjes
- scheutje olijfolie
- zout en peper
HOE MAAK JE HET?
- Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoen tot hij zacht is geworden. Als de pompoen klaar is pureer of stamp je de pompoen tot je een glad mengsel krijgt. Terwijl de pompoen kookt kan je de volgende stappen doen!
- Kook 500 ml water in de waterkoker en voeg daarna 1 bouillonblokje toe. Je hebt nu 500 ml bouillon die we langzaam aan de risotto rijst gaan toevoegen.
- Snijd de ui. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg nu ook de knoflook toe. Als de uien glazig zijn geworden kan je de risotto rijst toevoegen.
- Blijf roeren tot de rijst ook glazig wordt. Voeg nu 100 ml bouillon toe en roer door.
- Als alle bouillon is opgenomen door de rijst voeg je weer 100 ml toe. Herhaal deze stappen totdat je bouillon op is.
- Op het einde zal je even moeten blijven roeren totdat de rijst zacht is geworden. Proef daarom tussendoor.
- Terwijl je de risotto maakt kan je ook de spekjes bakken. Bak deze in een koekenpan tot ze lekker knapperig zijn geworden.
- Als de risotto rijst gaar is roer je de pompoenpuree door de risotto. Roer het geheel door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer kleine porties, het is immers een voorgerecht. Je wilt niet meteen vol zitten na de 1e gang! Verdeel er 1 plakje geitenkaas op/naast en strooi er wat spekjes overheen.
VOEDINGSWAARDEN:
Pompoen risotto | 1/4 portie | 1/6 portie |
Calorieën | 317 kcal | 211,3 kcal |
Koolhydraten | 30,3 gr | 20,2 gr |
Vetten | 15,8 gr | 10,5 gr |
Eiwitten | 13,8 gr | 9,2 gr |
De combinatie van spekjes en geitenkaas op de zachte risotto is echt heerlijk! Fijne kerst en geniet er van.
Liefs, Lindsey
Hier vind je het volledige kerstmenu
Wil je meer van Lindsey zien? Je kunt haar volgen op Instagram, Facebook en haar eigen blog!
No Comments