teleurstelling

OMGAAN MET TELEURSTELLINGEN

Elise praat vandaag over teleurstellingen. Teleurstellingen die we tegenkomen tijdens onze journey naar de beste versie van onszelf. We kennen het allemaal wel. Wat kan jou hierbij helpen? Je leest het in deze blog.

Teleurstellingen. We kennen het allemaal. Met mijn blog, over hoe om te gaan met teleurstellingen, hoop ik jullie te kunnen motiveren om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar je schouders er onder te zetten en er voor te gaan.

 

Waarom ben je teleurgesteld?

Helaas krijgen we er allemaal wel eens mee te maken; teleurstellingen. Je kan om verschillende redenen teleurgesteld zijn. Je had misschien gehoopt om deze week meer te zijn afgevallen of om net die ene extra centimeter slanker te zijn geworden.

Misschien had je wel een examen die je (net) niet hebt gehaald, was dat ene shirtje waar je zo lang over twijfelde net uitverkocht op het moment dat je het wel wou kopen of ben je natgeregend op de terugweg.

Allemaal redenen om teleurgesteld te zijn. En weet je wat? De reden maakt eigenlijk helemaal niet uit. Wat je er mee gaat doen en hoe je er mee om gaat, dat is veel belangrijker.

 

Optie 1: bij de pakken neerzitten

Wat je kan doen, maar niet heel verstandig is, is bij de pakken neer gaan zitten. Je kan jezelf ontzettend rot gaan voelen, op de bank ploffen met een zak chips en series kijken, onder jouw dekentje. Maar… Ga jij je daar beter van voelen? Ik denk het niet.

Misschien ook wel, voor heel even, totdat jij je slecht gaat voelen over de eetbui die je er van hebt gekregen. En dan ben je teleurgesteld om twee redenen.

 

Optie 2: even balen, daarna doorgaan

Wat je ook kan doen, is even balen. Want dat mag best, je had op iets anders gehoopt en het zit even tegen. Belangrijk is om het daarna weer op te pakken.

Vaak kun je er helemaal niets aan doen. Gelukkig zijn er voor sommige dingen ook een 2e kans.

Wie weet haal je het examen de volgende keer wel. Misschien komt het shirt wel weer op voorraad en kun je deze alsnog kopen. Wie weet houdt je vocht vast en ben je daardoor iets zwaarder of is jouw buik iets meer opgezet dan anders, en is jouw gewicht morgen gewoon weer naar beneden.

Mocht je er nou wel iets aan kunnen doen, zie het dan als een les; oorzaak à gevolg. En al kun je er wel iets aan doen, dat is niets slechts. Probeer er zo positief mogelijk in te staan.

 

Je bent niet alleen

We krijgen er echt allemaal wel eens mee te maken. Het gras is echt niet altijd groener aan de overkant. Ook al lijkt het soms zo dat jij de enige bent waar het (vaak) even niet gaat, dat is niet zo. Wees zo stoer om dit van jezelf te accepteren en te delen met anderen. Bij niemand is het altijd alleen maar positief, maar niet iedereen durft of wil hier voor uit komen, ondanks het niets is om je voor te schamen.

Ben jij hier nou gemotiveerd van geraakt? Dan weet ik zeker dat ik jou met mijn posts op Instagram ook kan motiveren.

Daar deel ik namelijk van alles over een gezonde levensstijl, motivatie en recepten.

Tot volgende week!

Liefs, Elise

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.