Omgaan met onzekerheid

Onzeker zijn we allemaal over bepaalde dingen. Vaak zie je het niet bij mensen, vooral op social media kan iedereen zich goed voordoen en hebben we allemaal een geweldig leven. Maar je onzeker voelen is heel menselijk en je bent zeker niet de enige. 

Ik probeer zelf altijd te laten zien aan mijn volgers dat ik ook maar een mens ben en ook onzeker over bepaalde dingen. Juist omdat dit mij vroeger altijd tegenhield mijn dromen na te jagen wil ik hier open over zijn, zodat jullie misschien ook je dromen durven te gaan volgen!

JE LEEFT MAAR ÉÉN KEER

Onzeker zijn over jezelf of iets wat je graag wil doen is dus eigenlijk angst. Je vindt jezelf niet goed genoeg en hebt  de angst dat anderen dat ook zullen vinden. Maar je leeft dit leven maar één keer… dan is het toch doodzonde om niet te doen wat jij echt wil? En het is zonde dat je jezelf altijd te min vindt, want dat ben je niet. Iedereen is uniek en anders, maar we zijn allemaal even waardevol!

Je kunt alles bereiken wat jij graag wil, alleen dan moet je je angsten opzij zetten en geloven in jezelf. Er zullen altijd momenten zijn van twijfels, maar daar kun je doorheen gaan en de angst overwinnen. Angsten overwin je alleen maar door het gewoon te doen. De meeste mensen verkiezen ongelukkig zijn, boven onzeker zijn. En dat zou eigenlijk andersom moeten zijn. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

LAAT JE NIET TEGENHOUDEN DOOR ANGST

Toen ik Gymjunkies begon was ik heel onzeker. Eerst over mijn lichaam, daarna over de website en wat mensen ervan zouden denken. Kan ik wel een blogger worden? Kan ik wel een bedrijf runnen?  Het is altijd onzeker en eng als je uit je comfort zone stapt, maar het is tegelijkertijd heel leuk! Falen zal je altijd, zonder te falen weet je niet wat werkt. Zie dat als een leerproces i.p.v. een fout.

Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds angsten en onzekerheden, maar die houden me niet tegen. Ik besef me maar al te goed dat het iets in mijn hoofd is en als ik gelukkig wil zijn moet ik ze loslaten. Is dat makkelijk? Niet altijd, maar het is het wel waard. Ik ben gelukkiger dan ooit nu ik mezelf durf te zijn en te doen wat ik graag wil doen.

Als je onzeker bent, begin dan eens liever tegen jezelf te praten i.p.v. al die negatieve self talk. Want dat doen de meeste mensen… je kunt je gedrag en gevoel veranderen als je eerst je gedachtes verandert. Zet je onzekerheden aan de kant en ga voor je eigen geluk!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.