mindset monday wouterjfit uitdaging

EEN NIEUWE UITDAGING IS ENG, DURF JIJ HET AAN?

#BLOOMMONDAY

Haa ijzer etende broeders  en glute gladatior zusters,

Ik heb het in mijn social media posts vaak over het vinden van ‘jouw ding’. En ik krijg hier dan ook heel vaak berichten over: ‘Hoe wist je dat de sporttak jouw ding was?’ ‘Hoe wist je dit zo zeker, dat je je baan er voor durfde op te zeggen?’ Voor ik hier antwoord op geef, krijgen jullie zoals elke Blog een waargebeurd verhaal van mij.

Harland Sanders werd geboren in een klein dorpje genaamd Henryville. Hij groeide op in een normaal gezin tot op 5 jarige leeftijd zijn vader overleed. Omdat zijn moeder nu in haar eentje brood op de plank moest krijgen, moest Harland al vanaf een vroege leeftijd koken en zorgen voor de rest van het gezin. Harland voelt zich niet zoals de rest en kan niet echt zijn draai vinden tussen de andere kinderen op school. Op 16 jarige leeftijd besluit hij school te verlaten.. Door te liegen over zijn leeftijd kan hij per direct het leger in waar hij iets meer dan een jaar zal blijven.

Tussen zijn 18e en 65e heeft Harland verschillende bedrijven gestart (veerdienst, lampen producent, een hotel) en verloren. Gewerkt als verkoper, spoorlegger, verzekeringsagent, advocaat en manager van een benzine station welke hij bekend maakte door het goede eten. Bijna al deze banen en bedrijven eindigden in ontslag en faillissement.

65 jaar van non-stop hard werken en proberen, hij voelde zich een mislukkeling… Het enigste waar hij nog plezier uit haalde was koken, in de buurt stond hij bekend om zijn eigenwijze manier van kip bereiden.

Op een dag wordt hij wakker,  kijkt rond.. en besluit dat hij niet langer op deze manier wil leven. Hij pakt zijn spullen in, leent een bedrag van 89 dollar, koopt hiermee zijn kip en ingrediënten en gaat van deur naar deur met zijn kip langs huizen, restaurants en café’s om zijn kip te verkopen.

Na (naar zijn zeggen) meer dan duizend keer een nee te krijgen, zegt één man ja… De kip slaat aan.. en een wegrestaurant gebaseerd op zijn kip wordt geopend.

Harland David Sanders , nu bekend als Colonel Sanders verdient tussen zijn 65e en 88e levensjaar meer dan 2 miljoen dollar aan Kentucky Fried Chicken en startte een imperium dat nu meer dan 20.000 locaties heeft wereldwijd.. En dit vanuit zijn pensioen.

 

Wist je dat de sporttak jouw ding was?

‘Hoe wist je dit zo zeker, dat je je baan er voor durfde op te zeggen?

Dit wist ik niet, Ik wist alleen dat ik zowel fysiek als mentaal ontwikkelen heel erg belangrijk en leuk vond.

 

mindset monday wouterjfit uitdaging
HET MORAAL HIER IS:

Een nieuwe uitdaging beginnen is altijd onzeker, voorbereidingen en afwegingen kunnen je maar tot een bepaald punt klaarstomen.. De sprong blijft eng. Je weet nooit wat één stap je kan brengen. Punten verbinden van te voren is onmogelijk, maar achteraf snap je altijd waarom sommigen dingen hebben moeten gebeuren. Zowel positief als negatief.

WIL JE WAT BEREIKEN?
  1. Zorg dat het jou wat boeit! Ga niet als milieu activist vrachtwagen rijden.
  2. Wees bereid er een hoop voor op te geven! (tijd, vrienden, geld)
  3. Stel doelen, zowel korte termijn als lange termijn.
  4. Geloof zelf dat je dit voor elkaar krijgt, ook al moet je 1000 keer horen dat je idee waardeloos is.

Volg je Wouter al op Instagram en Facebook?

 

Heb je het gevoel dat gezond eten een dagtaak is? Dan raden wij FitChef aan want dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.