about lindsey mamasuperdun

NIEUWE FOOD BLOGGER: LINDSEY (MAMASUPERDUN)

Een paar weken geleden zag ik bij Cynthia de oproep dat Gymjunkies op zoek was naar foodbloggers.. Hoe leuk zou het zijn als Mamasuperdun hier deel van uit mag maken?! En nu is het zover! Mamasuperdun is gekozen tot één van de gastbloggers voor Gymjunkies, zo leuk! Hieronder lezen jullie in het kort over mijn fit journey en het ontstaan van mijn blog.

 

JOJO

Al jarenlang worstel ik met mijn gewicht: ik kan me geen moment heugen dat ik niet bezig was met eten, afvallen of diëten. Al mijn vriendinnen zijn een kop kleiner dan ik en slanke meiden, ik was altijd de “grootste”. Ik heb verschillende diëten geprobeerd, van Sonja Bakker tot Weightwatchers. Meestal ging het even goed, tot het dieet voorbij was en ik weer als vanouds ging eten. Ik leerde niets over voeding of lichaamsbeweging, waardoor ik steeds in mijn oude patroon terug viel. Jarenlang was ik een jojo.

Voor mijn zwangerschap was ik al flinker dan normaal, maar na de zwangerschap (en lange tijd daarna) werd het steeds erger. Toen woog ik echt op mijn zwaarst. Luca (onze zoon) was inmiddels 2 jaar, dus babyvet kon je het ook niet meer noemen! Er moest iets veranderen. Ik was niet blij met mijzelf en ik was geen fijn mens. Ik was vaak lusteloos, chagrijnig, niet lief tegen m’n vriend enz.

mama superdun

 

DE KNOP OM

Begin 2016 was ik er helemaal klaar mee: de knop ging om! Met hulp van een coach en een trainingsprogramma (krachttraining) ben ik in een half jaar tijd 14 kilo afgevallen. In deze periode heb ik veel geleerd over voeding en sporten. Ik dacht namelijk altijd dat ik wel gezond at, maar door alles te tracken (wegen van voeding en bijhouden van calorieën, koolhydraten enz. via een app) kwam ik er pas achter welke voedingswaarden waar in zat en hoeveel ik op een dag nodig had. Onbewust stop je toch vaak meer in je mond dan je denkt! Door het tracken ben ik bewuster gaan eten en meer gaan nadenken over wat ik mijn mond stop.

mama superdun

Ook krachttraining heeft mijn lichaam mooi gevormd. Ik heb nog steeds heupen,  lovehandles en vrouwelijke vetjes, maar alles is wel strakker en gevormd. Ik heb voor mezelf eindelijk een goede balans kunnen vinden tussen gezond eten, bewegen en daarnaast ook volop genieten van lekker (lees: ongezond) eten en drinken.

 

“MAMASUPERDUN”

Dankzij deze “fit journey” ben ik gezonder gaan eten en me beter gaan voelen, maar ik heb er ook een leuke hobby op nagehouden. Namelijk het foodbloggen! Gezond of bewust eten is echt niet alleen maar kip, rijst en broccoli. Ik probeerde mijn eten altijd zo lekker mogelijk te maken, maar niet te moeilijk. Op een gegeven moment ben ik mijn gerechten gaan delen op social media en zo is Mamasuperdun ontstaan. Gezond eten hoeft namelijk niet veel tijd te kosten of saai te zijn. Dat probeer ik met mijn gerechten dan ook te laten zien!

mama superdun

Mamasuperdun? Waar komt die naam vandaan? In de maanden dat ik bezig was met het verliezen van mijn overtollige kilo’s zei mijn vriend steeds tegen Luca: “Mama is echt super dun he”?! Luca kon toen nog geen hele zinnen zeggen, dus als hij mij zag zei hij “Mamasuperdun”. En zo had ik ineens een naam voor mijn blog, dankzij Luca.

Ik hoop dat jullie blij worden van mijn recepten en inspiratie op kunnen doen voor gezonde ontbijtjes, baksels en nog veel meer! Wil je nog meer weten? Je mag me altijd een berichtje sturen voor vragen of tips!

Liefs, Lindsey

Je kan Lindsey volgen op Instagram, Facebook en haar eigen website!

 

1 Reactie
 • Lindsey
  Geplaatst op 10:51h, 21 oktober Beantwoorden

  Lindssss je bent een topper, mooie blog en leuk geschreven! Oh ja én een super leuke naamgenoot (hihi)!
  Fijn dat ik je heb leren kennen via Instagram, je bent een inspiratie & heeel goed bezig! Mag trots zijn op wat je bereikt hebt!!! ♡

  Liefs, xxx
  Linds

  @lindsey_happyhealthy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.