01 mei Gezond de zomer in met Nice Pralines
Genieten van pralines en toch gezond aan je zomer beginnen? Dat kan gewoon! Probeer dit heerlijke recept maar eens..
Ingrediënten:
- 1 rijpe banaan
- 100 gr. pure chocolade of chocolade druppels
- 2 el. kokosolie
- eventueel: aarbeien
Bereiding:
- Bekleed een groot bord of een plaat met bakpapier of zilverpapier.
- Snijdt een rijpe banaan in niet te dunne schijfjes.
- Plaats 2 uur in de diepvriezer totdat de bananenschijfjes gehard zijn.
- Laat de kokosolie samen met de chocolade smelten in een pannetje op een laag vuurtje.
- Haal de bevroren bananenschijfjes uit de vriezer.
- Prik voorzichtig met een satéprikker in het hard van de bananenschijf en dip voorzichtig in de chocolade. Laat de chocolade over het hele schijfje lopen.
- Schik ze op de plaat of het bord en plaats het vervolgens in de vriezer.
- Laat het geheel 1 à 2 uur harden.
- Serveer de nice pralines bij je koffie-, of theepauze en smullen maar!
Tip: Heb je nog chocolade over? Dan zijn er twee opties: of je likt het uit (wat? Ik ben een chocoholic, ik mag dat :p), of je dipt er enkele aardbeien in. Plaats ze in de koelkast totdat de chocolade gehard is.
Dit gezond tussendoortje is hemels op een warme zomerdag! Nodig enkele vrienden uit en laat ze genieten van dit hemelse goedje!
Voedingswaarden:
Nice pralines | per praline (12 stuks) | de hele plaat |
Calorieën | 84,3 kcal | 1.011 kcal |
Koolhydraten | 4,8 gr | 58 gr |
Vetten | 6,5 gr | 78 gr |
Eiwitten | 1 gr | 12 gr |
Liefs,
Debby ♥ Debbythechocoholic.com
Lekker recept? Je kunt Debby volgen op Instagram en Facebook!
No Comments