mindset is alles blog brian van leeuwen

Mindset is alles!

Stel je voor: je wordt wakker met een slechte bui. Je hebt slecht gedroomd, gisteren ruzie gehad met je vriend(in) en je baalt dat je de witvis gisteren in de oven hebt laten verbranden. Het heeft de gehele dag invloed op jouw humeur en niet in een positieve zin. In deze situatie laat jij je leiden door emoties en heb je geen controle over je mindset, maar wat als ik je vertel dat je wel controle over je mindset kan krijgen? Jouw blik op het dagelijkse leven wordt bepaald door je eigen gedachten, overtuigingen en verwachtingen. Jij kan hier controle op krijgen en negatieve gedachtes/emoties niet de overhand laten krijgen.

 

“Your mindset can either be your greatest opponent or your greatest motivator. It’s your choice.”

Je mindset is namelijk alles! Mindset is de sleutel tot succes. Je mindset laat jou verder groeien als persoon of belemmert je juist in je ontwikkeling. Wie jij bent en wie jij wilt zijn hangt allemaal af van hoe jij de dingen bekijkt, waar jij kiest om je druk te maken, waar jij aandacht aan wilt geven en waar jij in gelooft. Zoals in mijn laatste blog, over hoe je concentratie en focus houdt, heb ik jullie beloofd dat we het deze keer over onze mindset gaat hebben. Ik ga jullie laten zien hoe ik mijn mindset continu wil verbeteren en hoe ik dat doe. Aan het eind van dit blog hoop ik dat jij ook inziet dat je met de juiste mindset alles kan bereiken wat je maar wilt.

Na het lezen van mijn blog ben jij op de hoogte van positief denken, de twee verschillende mindsets en hoe je met een goede mindset meer kan bereiken. Laten we beginnen met positief denken is waardevol.

 

Positief denken is waardevol!

Positief denken kan je dag beter maken, maar ook ik herken dat dit af en toe lastig als je zoveel negatieve prikkels krijgt van de wereld om je heen. Denk aan het nieuws dat bijna alleen maar uit negatieve berichten bestaat, een vriend(in) die negatief is over jouw idee of een totaal onbekende die jou afkraakt via social media. Hoe ga jij hiermee om? Laat jij die negatieve gebeurtenissen invloed hebben op jouw leven? Eén ding is zeker je wordt hier niet gelukkiger van, want je leeft dan constant met de gedachten dat dingen fout (kunnen) gaan.

Als jij het voor elkaar krijgt om positief te denken dan word je automatisch gelukkiger, gezonder en succesvoller. Nou kan je denken.. Brian wat een klets. Lul niet uit je nek.. Maar probeer het maar eens. Buig negatieve gedachten om naar positieve gedachten. Denk niet aan de dingen die niet kunnen, maar denk dat ze wel kunnen en blijf daarin geloven. Wees dankbaar voor de dingen om je heen en die je hebt. Dit geeft jou zoveel nieuwe mogelijkheden die mensen met een negatieve mindset niet (durven) zien en uiteindelijk maakt het je ook gelukkiger als je steeds vaker de positieve punten ziet.

 

mindset is alles blog brian van leeuwen

 

De Twee Mindsets

Positief denken is waardevol en het kan je verder helpen, maar dit lukt wel alleen als je over de juiste mindset beschikt. Er zijn namelijk twee typen mindsets. De growth mindset waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen door inzet en oefening en de fixed mindset waarbij je denk dat er een plafond is aan wat jij als persoon kunt bereiken. Hieronder staan de gedachten van de twee mindsets tegenover elkaar.

 

Eigenschappen van een Fixed Mindset Eigenschappen van een Growth mindset
Intelligentie staat vast Intelligentie is ontwikkelbaar
Uitdadingen ga je uit de weg Je omarmt uitdagingen
Je geeft op als het even niet mee zit Tegenslagen houden jou niet tegen
Je ziet inspanningen als nutteloos Je ziet inspanningen als iets wat erbij hoort
Negeert kritiek/feedback Staat open voor kritiek/feedback
Bedreigd voelen door het succes van

anderen

 

Geïnspireerd raken door het succes van anderen
Je kan iets wel of je kan iets niet Je kan altijd beter worden in iets

 

Als jij positief denkt, maar een fixed mindset hebt dan kan je nog steeds niet het maximale eruit halen. Misschien bevindt jij je al volledig in de growth mindset of heb je gepaalde eigenschappen van een fixed mindset en bepaalde eigenschappen van een growth mindset.

 

Laat je niet uit de weg slaan door werk of bijvoorbeeld school en/of sport

Hier wordt vaak gehandeld met een fixed mindset. Het gaat om resultaat en niet om plezier en ontwikkeling. Terwijl we allemaal weten dat plezier en ontwikkeling het resultaat verbeteren. Ik kan me nog wel een moment voor me halen op de middelbare school. Als je een 6 haalde dan werd er al snel gezegd door de leraren dat het beter kan en dat het net aan is, maar waarom net aan? Wellicht heb ik wel gewoon moeite met jouw vak en heb ik er keihard aan gewerkt om die 6 te halen en als ik hem nog een keer moet doen dan haal ik een 7 of misschien wel een 8. Ik weet namelijk dat ik altijd beter kan worden in iets. Ik vind dat we met zijn allen veel meer inzet moeten waarderen i.p.v. resultaat en dan zeg ik niet dat resultaat niet belangrijk is, maar voor iedereen zijn ontwikkeling is het beter om te focussen op inzet.

 

mindset is alles blog brian van leeuwen

 

Je mindset is de sleutel tot succes

Met een goede mindset bereik je gewoon meer. Ik combineer positief denken en focus mij op het verder ontwikkelen van een growth mindset. Het is soms lastig om in te zien, maar ik merk gewoon dat mijn kijk op de wereld bepaalt hoe ik me voel en hoe ik me gedraag. Ik ben al zo verschrikkelijk gevoelig voor al die prikkels met mijn adhd en als ik meer stil sta bij bepaalde gedachten dan merk ik dat mijn mindset verder ontwikkelt. Het heeft me alleen al zoveel gegeven door open te staan voor onbekende topics.

Schrik niet als het niet in één keer lukt. Het is namelijk niet makkelijk om positief te denken en van de een naar de andere dag ineens een growth mindset te ontwikkelen. Dit vraagt een kleine investering in tijd, oefening en geduld van je. En zie je dat ik hier het woord investeer gebruik i.p.v. kost? Als iets je wat kost dan pakt jouw brein het op als negatief en geeft het een negatieve vibe. Weet je wel niet wat dat kost? Het kost je zoveel tijd. Investeren daarentegen wordt gezien als positief. Je investeert in jezelf. Je investeert in je toekomst.

Succes!

Wil je nou alles weten over mindset en daarbij ook nog eens volledige toegang krijgen tot fitnessschema’s, voedingsschema’s en heerlijke gezonde gerechten? Bekijk dan mijn lifestylepakket dat ik voor jou beschikbaar heb gesteld. Je vindt hier alle informatie die jij nodig hebt om morgen al vooruitgang te kunnen boeken.

Je kan me trouwens ook gewoon volgen op Instagram ! 🙂

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.