Low carb – 2 ingrediënten pannenkoeken by Stance

Low carb pannenkoeken vol eiwitten, zonder proteïne poeder en waar je slechts twee hoofdingrediënten voor nodig hebt? HET KAN! En doordat de pannenkoeken zelf bijna geen koolhydraten bevatten, heb je weer de mogelijkheid om ze te beleggen met een heerlijke topping zoals Nutella of fruit. Balance is the key, right..? 😉

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella light
  • 2 eieren (ong. 100 gr)
  • 2 tl stevia (meer/minder naar smaak)
  • 2 tl kaneel (meer/minder naar smaak)
  • Topping naar keuze, bijvoorbeeld 50 gr bosbessen

Bereiding
Voordat je alles in de blender doet, snijd je de mozzarella eerst in blokjes, zodat het wat beter mixt. Daarna is het gewoon een kwestie van blenden en bakken! Je hoeft het beslag niet eerst de laten rusten. Gebruik voor het bakken kokosolie of bakspray. Ik bakte van dit recept 6 mini pannenkoekjes, je kan natuurlijk ook 3 medium of 2 grote pannenkoeken bakken. Als topping koos ik dit keer voor 50 gr bosbessen uit de vriezer die ik even opwarmde in de magnetron, waardoor er wat sap vrij kwam.

Ga je liever voor hartige pannenkoeken? Laat de stevia dan weg en vervang de kaneel voor bijvoorbeeld paprikapoeder of een heerlijke kruidenmix van Mister Flavor. On top kan je dan kiezen voor kaas, spek, salami, paprika, tomaat etc.
Wil je nou toch pannenkoeken met wat meer carbs, maar het toch ook nog healthy houden?
Dan kan je dit recept proberen…

Voedingswaarden zonder topping
Calorieën                              300
Eiwitten                                  33 gr
Vetten                                     19 gr
Koolhydraten                           2 gr

Laat ons weten wat je van onze recepten vindt, door ons te taggen!
Liefs Stance
Instagram @svl89 & @gymjunkies_nl


Medium-Rectangle

 

3 Comments
  • Yvet
    Posted at 21:39h, 12 januari Beantwoorden

    Hoi..

    Ik heb vandaag de pannenkoeken gebakken. Alleen blijven ze plakken aan het bord als ik ze omdraai of ze scheuren. Ik heb er uiteindelijk maar lekker scrambled eggs van gemaakt. Maar wat moet ik doen om er hele pannenkoeken van te krijgen?

    • Stance
      Posted at 18:54h, 20 januari Beantwoorden

      Hi Yvet. Heb je de pan heet genoeg gemaakt en voldoende olie gebruikt? De mozzarella voldoende uit laten lekken? Je kunt eventueel ook proberen met iets minder ei te werken (niet té weinig, i.v.m. vinden/stollen) en de pannenkoek om te draaien met een spatel.
      Ik ben benieuwd of je hier wat mee kunt, Succes!
      Stance

  • Stance
    Posted at 18:55h, 20 januari Beantwoorden

    I.v.m. binden bedoel ik, geen vinden 😉

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.