mindset leid jij jezelf fernst joshua

LEID JIJ JEZELF OF LAAT JIJ JE (ON)BEWUST LEIDEN?

Mind(re)set..

School, huiswerk, fulltime baan, een gezin,sport, familie en vrienden.

Dit zijn een paar factoren waar we mee te maken hebben in ons dagelijks leven. Vaak gaat dit gepaard met stress en onrust. We zijn te druk op werk, hebben teveel huiswerk, te lange dagen en te kort aan slaap. Het lijkt allemaal maar heftiger te worden elk jaar, maar waarom? 

LEEF NU

Tegenwoordig wordt er zoveel focus gelegd op het worden, in plaats van het zijn. Er wordt zoveel druk gezet op hoe je in de toekomst moet gaan leven in plaats van te leven in het nu. Alles draait om hoe meer, hoe beter, alles meer, meer en meer.

Laat je niet teveel meeslepen in de massa stroming, maar gooi zo nu en dan dat anker eruit en geniet van het uitzicht. Reset, maar hou je focus. Wees dankbaar voor het nu, wat is geweest en wat komt.

Uiteindelijk is niet je eindbestemming het allerbelangrijkste. Wat meer van belang is, is hoe je er komt en wat je op de weg er naartoe eigen kunt maken en dit is voor iedereen anders. Dit zijn de vruchten die je kan plukken op je eindbestemming. Wat vooral belangrijk is, misschien wel het allerbelangrijkste, is je vrije wil. Jij maakt de beslissingen, jij bepaalt jouw route. Keer jij je om als één weg afgesloten is of pak je een andere route er omheen? Hoe je het ook went of keert, uiteindelijk ben jij diegene die bepaalt hoe je om gaat met beslissingen.

mindset leid jij jezelf fernst joshua

Zorg dat je mensen om je heen hebt die jouw leven positief beïnvloeden. Zorg voor mensen die liever naast je lopen in plaats van voor of achter je.

Creëer je eigen manier van denken in plaats van je teveel te laten beïnvloeden door buitenaf. Creëer iets wat jou gelukkig maakt en iets wat eigen is zonder dat anderen hiervan de dupe zijn. Gooi dat anker er af en toe uit en blijf gefocust, maar geniet en wees dankbaar voor de kleinere dingen in het leven.

Laat het je niet overkomen dat je al het moois mist omdat jouw ogen alleen op de toekomst gericht staan. Pak die momenten, pluk de vruchten en geniet.

Tevredenheid, dankbaarheid, leergierig zijn, behulpzaam en openstaan voor het leven zijn mijn recepten voor een goede en gezonde manier van denken.

Mindset.

Je kunt Fernst volgen via Instagram!

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.