mindset leef jij wel of besta je alleen gelukkig zijn mark bogaerts

Leef jij wel of besta je alleen?

We houden er allemaal van om hard te werken.

Zolang je passie hebt voor wat je doet is hard werken juist een enorme booster voor je energie en feel good. Tuurlijk kan je gesloopt zijn aan het einde van de dag. Maar je gaat met zo’n voldaan gevoel je bed in dat je zo enorm lekker zult slapen en met zin aan de volgende dag begint.

Onze energie aan het begin van elke dag is niet afhankelijk van hoeveel werk we verrichten of hoe zwaar het is wat we doen. Het gaat erom met wat voor mindset jij uit je bed komt. Weet je dat je hard moet gaan werken (of misschien niet eens), maar doe je het met tegenzin? Dan wordt het zwaar en dat zuigt de energie uit je.

Je staat op die manier elke dag met een down gevoel op, niks laad je op!

Dan kom je thuis van je werk, plof je misschien voor de televisie om bullshit programma’s te kijken waar je mindset nog slechter van wordt. Alleen denk je dat je dit leuk vindt om te zien door die messed up mindset van je.

Je bent verslaafd aan drama, geweld en andere negatieve rusteloze bullshit omdat je eigen leven zo betekenisloos voelt. Je stopt je eigen gevoel weg door jezelf hele dagen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vol te vreten. Wat je in je lijf stopt brengt je energie niveau nog meer omlaag waardoor je nu als een zombie elke dag dezelfde routine begint te leven.

Opstaan, werken, waarschijnlijk heel veel cafeïne om je dag door te komen, televisie kijken, vreten, slapen. REPEAT.

Wat voor betekenis heeft je leven dan?

Ik kwam vroeger altijd met excuses dat ik vastzat in het leven wat ik had. Als dit anders was.. dan zou ik dit doen. Als dat anders was.. dan kon ik dat doen. Maar toen kwam ik erachter dat ik mezelf een slachtoffer maakte van mijn omstandigheden. Ik sloot mezelf op in een heel klein hokje wat ik mijn leven noemde.

Maar dat is fucking bullshit. Stap uit je onzichtbare cel, heb schijt aan wat mensen vinden van wat jij wilt doen en bereiken. Doe waar jij zin in hebt en ga eens wat meer op je gevoel af. We hebben allemaal intuïtie, alleen vaak ligt die diep begraven onder al onze negatieve geconditioneerde geloofsystemen en gedachtes die dit extra kracht geven.

Je bent niet je gedachtes, dat is een gerecycled zooitje van alles wat je in je hele leven hebt opgevangen van andere mensen om je heen. Als je ouders je vertellen dat je niet goed genoeg bent dan is dat niet je waarheid. Als je leraren je vertellen dat je nergens terecht komt dan is dat nog steeds niet je waarheid. Het maakt niet uit wie wat zegt.

Maak je hoofd leeg en luister eens naar wat jij zelf wilt.

Heb je een kutbaan? Zoek een andere baan. Zit je vast in een relatie? Niemand zit vast! Maak er een einde aan. Leef je in een negatieve omgeving? Verhuis! Alles wat er tussen die twee dingen in staat is je eigen ego, opgebouwd uit alle bullshit die je hebt opgevangen vanaf dat je een baby was. Je hoeft het je niet in de weg te laten staan. De keuze ligt altijd bij jezelf.

Er zijn geen dingen goed of slecht, dat zie je zo omdat je dat is ingeprent door de mensen om je heen. Als jij een verlangen hebt naar iets, dan is dat goed voor je. Als jij ergens van droomt, dan moet je daarvoor gaan. Wat voor nut heeft het anders dat je droomt? Durf jezelf op de eerste plek te zetten. Als jij je jezelf niet vervuld, wat heb je dan te geven aan een ander?

 

mindset blogs

Meer zien van Mark? Volg hem dan op Instagram!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.