stress stop met denken meditatie fernst matitawaer mindset monday

Last van stress? Gebruik ‘de zone’

[tps_header][/tps_header]

Afgezonderd van de wereld, geen connectie met iets of iemand, je voelt niets, je denkt nergens aan..

Gewoon even een leegte moment, ken je dat gevoel? Heb je wel eens geprobeerd om in deze ‘zone’ te komen op een moment wanneer jij dit wilt? Best lastig om hier in te komen op een moment wanneer jij dat wilt, vooral als je stresslevels zo hoog zijn en je enorm veel prikkels krijgt door een bepaalde situatie.. Sowieso is het al lastig genoeg om hierin te komen ook al heb je de tijd aan je zijde, laat staan in een stress volle situatie.

 

De zone

Ik vind het persoonlijk heerlijk als ik me bevind in deze ‘zone’. Vooral als je veel stress hebt of als je ergens mee zit. Gewoon even helemaal niets. Je gedachtes, je lichaam en je geest even een korte pauze geven om van al de prikkels van buiten en binnen af te zijn.

Deze ‘leegte momenten’, ‘zones’ – geef het een naam – zijn de perfecte reset momentjes die je kan hebben om in een zo kort mogelijke tijd en weinig tot geen inspanning tot rust te komen. Ik vind het zelf nog best lastig om te bepalen wanneer ik deze momenten kan creëeren. Maar ik heb gemerkt dat ik het steeds beter onder controle krijg door te gaan mediteren of ademhalingsoefeningen te doen.

 

Nieuw perspectief

Ik doe het nooit lang (ook al zou ik dit wel willen doen en zou ik er eigenlijk wat meer tijd voor moeten vrij maken), maar probeer het wel zovaak mogelijk te doen. Als je je met dit soort dingen bezig houdt. Dan wordt het best interessant wat je allemaal kan doen als je geest en lichaam op één lijn zitten.

Soms heb ik van die momenten dat ik ergens over aan het malen ben en niet kan stoppen met denken aan een bepaalde situatie of aan een probleem wat ik op dat moment heb. Als ik dan in in zo’n staat kom dat ik nergens aan denk en niets voel. Dan heb ik vaak hierna een nieuwe of andere manier om naar het probleem of naar de situatie te kijken.

Het helpt misschien niet altijd, maar het kan je wel een ander perspectief geven waar je uiteindelijk misschien wel wat mee kunt.

En stel je voor dat je bij elke situatie waar de emoties zo hoog oplopen en je stresslevel zo oploopt. Dat je je geest en lichaam zo goed onder controle hebt dat je even in een split second de tijd kan stilzetten en hierna toch zo goed mogelijk uit die situatie te komen. Terwijl je daarvoor misschien zeker wist dat het niet goed zou aflopen.

Dan is het best de moeite waard om je hierin te verdiepen, toch..?

 

meer mindset blogs

Interressante Blog? Volg Fernst op Instagram!

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.