INTERVIEW met professioneel calisthenics atleet melanie driessen

INTERVIEW MET PROFESSIONEEL CALISTHENICS ATLEET MELANIE DRIESSEN

Mijn naam is Melanie Driessen, en ik ben een professioneel Calisthenics atleet. Calisthenics is een sport waarbij je alleen je eigen lichaam gebruikt, denk hierbij aan push ups, pull ups, handstand, salto etc etc. Het woord Calisthenics komt uit het grieks, “Calis” betekend mooi en “thenics” betekend “kracht” oftewel “mooie kracht”.

Vorig jaar ben je wereldkampioen in Street Workout geworden! Hoe is dit allemaal begonnen, hoe kwam je bij deze sport terecht?

Klopt! Ik ben in 2014 begonnen met deze sport, hiervoor heb ik 11 jaar lang geturnd, wat een hele fijne basis is. In 2014 heb ik na 1 maand trainen gelijk mee gedaan aan het allereerste WK voor vrouwen. Met deze wedstrijd werd ik 5e. Het jaar erop deed ik weer mee en behaalde ik de 4e plaats. In 2016 was mijn doel dus om in ieder geval de top 3 te behalen. Dat ik toen goud mee naar huis mocht nemen was natuurlijk geweldig! Helaas dit jaar, 2017, heb ik het WK af moeten zeggen i.v.m. een blessure. Ik ben nog steeds niet genezen, maar hoop dat ik in 2018 weer mee kan doen!

INTERVIEW met professioneel calisthenics atleet melanie driessen
Je bent een echte powergirl met enorme kracht, balans, techniek en controle over je lichaam. Hoe lang train je al en hoe ziet voor jou een gemiddelde week eruit qua training?

Zoals ik al zei heb ik 11 jaar lang geturnd, daarna 2 jaar op een laag pitje fitness, en nu dan volop Calisthenics. Ik krijg heel vaak de vraag hoe veel ik nou train per week, maar dat is heel lastig aan te geven. Er zijn namelijk veel soorten trainingen die ik doe: kracht, lenigheid, conditie en tricks. Ik bekijk echt waar ik zin in heb of wat er verbeterd moet worden. Zo train ik overdag soms kracht en lenigheid en ga ik ‘s avonds nog even naar de turnhal om te werken aan nieuwe tricks. Maar het gebeurd ook wel eens dat ik 2 dagen rust heb.

Wat raad je iemand aan die met calisthenics zou willen beginnen?

Ik zou aanraden om vooral eerst met de basis kracht te beginnen, dus push ups, pull ups, squats en dips. Het beste zou zijn om iemand te vinden die verstand heeft van de sport, zodat diegene je kan begeleiden. Het is namelijk erg belangrijk dat je vorm goed is en dat je genoeg kracht heb voor je een bepaalde oefening doet, anders kunnen blessures snel optreden.

INTERVIEW met professioneel calisthenics atleet melanie driessen
Je reist veel, wat zijn de tofste calisthenics parken waar je bent geweest en waarom?

Heel eerlijk, de tofste parken zijn echt hier in Nederland. Omdat Barmania Pro (die maakt de parken) een Nederlands bedrijf is, staat Nederland echt helemaal vol! Wij hebben dan ook echt de grootste en tofste parken. Als je kijkt naar de sfeer, dan staat Los angeles echt op nummer 1! Je kan het niet echt een park noemen, want op het strand staat één bar en één dip bar, maar daarnaast zijn mensen bezig met yoga, acro gym, handbalance, etc, etc. De energie die daar rondhangt is geweldig!

Wat is je favoriete bezigheid naast al het sporten?

Als ik niet train, vind ik het leuk om met vrienden wat te doen, of heerlijk relaxt Netflix kijken. Ik heb naast sporten eigenlijk niet echt een hobby, behalve dan de wereld rondreizen, maar dat kan ik nu gelukkig combineren met de sport!

INTERVIEW met professioneel calisthenics atleet melanie driessen
Wat voor plannen heb je voor de toekomst, wat wil je zeker nog doen?

Ik hoop echt weer goed te genezen van mijn blessure en wil dan weer wedstrijden oppakken. Ik heb nu al een jaar geen wedstrijden meer gedaan en dat mis ik echt. Mijn grootste doel was om wereldkampioen te worden, en omdat ik dat al heb gehaald wil ik nu echt gewoon alleen maar genieten van alles wat er op mijn pad komt. Ik hoop dat ik nog veel mag reizen, en mezelf qua niveau kan blijven ontwikkelen. Qua werk zou ik heel graag in een gym willen werken, met barz, trampolines, etc, etc. Dat is echt mijn droom baan!

Je inspireert heel wat mensen op verschillende kanalen. Wat zou je onze lezers voor boodschap willen meegeven, wat is jouw levensmotto?

Probeer niet te streng voor jezelf te zijn, als iets niet lukt neem een stapje terug. Ook moet je echt accepteren dat je goede en slechte dagen hebt. Ik denk altijd maar zo, beter een slechte dag dan helemaal niets gedaan te hebben. Ik heb niet echt een levensmotto, maar vind het heel belangrijk mezelf te helpen herinneren in het hier en nu te leven, en elke dag te genieten van hetgeen wat je doet. En als je niet kan genieten van je baan o.i.d. dan moet je echt ermee stoppen en je hart volgen.

Wil je meer van Melanie zien? Je kunt haar volgen via Instagram, Facebook en Youtube!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.