gedachtes herkennen

HOE HERKEN JE GEDACHTES DIE VAN JOU ZIJN & HOE VERWIJDER JE ZE

Ramon heeft weer een inspirerende blog voor ons geschreven. Hij gaat ons meer vertellen over onze gedachtes en hoe we daarop handelen, maar ook hoe we deze kunnen ombuigen naar iets wat we liever willen ervaren in ons leven. Een mooi momentje voor meer bewustzijn!

Om te starten zijn er twee verschillende manieren van denken en handelen. Dat is kunstmatig denken en organisch denken. Om het even simpel te houden; met kunstmatig denken bedoel ik dus denken met je hersenen, zoals je gewend bent. En met organisch denken bedoel ik dus voornamelijk vanuit je hart denken maar is ook deels de ‘gut feeling’ oftewel het onderbuik gevoel.

Waarom noem ik het kunstmatig denken? Dan moet ik eerst even uitleggen. Wij hebben een bewustzijn en een onderbewustzijn. Overdag gebruik je ongeveer 5% van je bewustzijn, waarbij je dus op het moment actief denkt en eventueel nieuwe informatie opneemt. Stel je voor je zit op school in de les en je leraar is wat aan het uitleggen, dan ben je dus actief aan het kijken en luisteren. Dit is dus je bewustzijn en dit houdt je ook niet heel de dag vol, om aandachtig te kijken en te luisteren.

De andere 95% is je onderbewustzijn die actief is. Je onderbewustzijn is dus eigenlijk een aangeleerde gewoonte, die je uitvoert zonder dat je het door hebt. Een aantal voorbeelden ervan zijn: je als gewoonte iedere avond je tanden poetst. Of dat je aan het autorijden bent en je rijdt van huis naar je werk. Als je aankomt op je werk heb je niet door dat je naar je werk gereden bent omdat je dit dus iedere dag doet. Je onderbewustzijn staat dus op automatische piloot. Al deze gewoontes heb je niet door en voer je dus gewoon uit. Deze gewoontes noem ik ook wel programma’s. Een programma die is geïnstalleerd in je onderbewustzijn.

Al deze programma’s kun je dus bewust bij jezelf programmeren. Je hoeft een bepaalde gewoonte maar lang genoeg te herhalen en het zit geprogrammeerd in je onderbewustzijn. Je voert de actie dus onbewust iedere keer uit of je denkt iedere keer onbewust aan een bepaald onderwerp.

INVLOEDEN VAN BUITENAF

Maar je kunt dus ook, zonder dat je het door hebt beïnvloed worden door je omgeving waardoor je nieuwe onbewuste programma’s tot je neemt. Nu leven wij dus in een samenleving waar je continu overrompelt word met programma’s. Vanaf het moment dat je geboren bent krijg je al programma’s mee van je ouders die je opvoeden. Ze leren je gewoontes aan, vervolgens ga je naar school waar je programma’s mee krijgt maar zo heb je ook je vrienden. De vrienden waar je mee omgaat beïnvloeden jou en dit zijn ook programma’s. Zo ga je dus van school, je vrienden en familie allemaal programma’s overnemen. Al deze programma’s zorgen ervoor dat jij de persoon bent die je nu bent.

Maar ben jij dit ook echt? Ik kan me voorstellen dat je echt wel dingen doet die je leuk vind of met mensen omgaat die je mag maar grotendeels hebben deze programma’s jou gevormd. Tegenwoordig worden mensen dus ook heel makkelijk beïnvloed door social media en al jaren door tv. Door al deze programma’s kan jij dus gedachtes krijgen die helemaal niet van jou zijn. Doordat je jarenlang bepaalde tv programma’s kijkt, mensen volgt op social media of met verkeerde vrienden omgaat, krijg jij dus een bepaald zelfbeeld wat je dus helemaal niet hoeft te zijn. Als je dus iedere keer handelt vanuit deze programma’s, dan noem ik dat kunstmatig denken en handelen omdat deze programma’s tot jou gekomen zijn, zonder dat je dit door hebt en waarschijnlijk wil je ook veel van dit soort programma’s niet meer in jou hebben.

HET HERKENNEN VAN NIET GEWENSTE GEDACHTES

Maar hoe herken je dan de gedachtes die je niet wilt hebben? Vaak herken je het al door dat het heel sterk in je hoofd zit en maar terug blijft komen. Neem even een moment voor jezelf en sluit je af van je telefoon, computer, televisie of ander elektronica. Haal een aantal keer diep adem en ga met je aandacht naar je hart. Leg eventueel je hand op je hart als je dat prettig vind en maak met je bewustzijn contact met je hart. Denk weer aan de gedachte terwijl je met je aandacht bij je hart zit. Wat voor gevoel komt er naar boven? Is het iets wat naar is of je vind het niet fijn? Dan is het een gevoel die er bij jou is in geprogrammeerd doordat je er vaak onbewust aan dacht.

Ga nogmaals met je aandacht naar je hart en voel de emotie van de programmering die je niet fijn vind. Maak even kennis met het nare gevoel wat je voelt. Blijf je aandacht erop houden totdat het neutraal is. Gefeliciteerd! Je hebt het geaccepteerd en losgelaten. Nu weet je dus dat dit een programma is geweest die niet van jou is en daarom noem ik dit kunstmatige gedachtes omdat ze er niet zelf in geprogrammeerd zijn door jou.

HOE VERWIJDER IK DEZE GEDACHTEN UIT MIJN SYSTEEM?

Maar hoe krijg je zo’n programma er nu volledig uit? Door iets nieuws te creëren! Je moet natuurlijk eerst weten wat je graag wilt. Dit kan dus iets materialistisch zijn maar het kan ook zijn dat je je anders wilt voelen dus een nieuw zelfbeeld. Doe dit dus vaak genoeg totdat je het volledig in jezelf hebt geprogrammeerd zodat dit een onbewuste gewoonte word.

Neem weer opnieuw een moment voor jezelf zonder elektronica om je heen en haal weer een aantal keer diep adem. Ga weer met je aandacht naar je hart en voel wat je graag wilt hebben of hoe je je wilt voelen. Voel dit vanuit je hart met warmte, liefde, kracht en dankbaarheid. Focus even goed op deze positieve emoties. Neem dit gevoel mee vanuit je hart en stuur dit naar je hoofd. Gefeliciteerd! Dit is nu organisch denken en je hebt een nieuw programma bij jezelf geĂŻnstalleerd.

Kom je dus weer een nieuwe situatie tegen en je vertrouwt het niet helemaal ga weer even met je aandacht naar je hart en je voelt vanzelf of dit bij jou hoort of niet. Op deze manier kun je dus bewust een nieuw leven creëren omdat je aandachtig zelf nieuwe programma’s installeert. Dit is dus bewust gebruik maken van de law of attraction.

Groetjes, Ramon

Je kunt Ramon volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.