leiderschap

HOE BLIJF JE POSITIEF ALS HET TEGENZIT?

Is het je weleens opgevallen dat een probleem niet verdwijnt door erover te klagen? Wanneer je niet tevreden bent over je leven is het belangrijk dat je zelf de touwtjes in handen neemt. Jij bent namelijk de enige die echt een positieve draai kan geven aan jouw bestaan. Door verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven kun je problemen uit de wereld helpen en uiteindelijk beter in je vel zitten. Zo neem je zelf verantwoordelijkheid!

De laatste tijd kom ik veel mensen tegen die overal de schuld bij leggen, behalve bij hunzelf. Een goed voorbeeld is iemand die graag wil afvallen en zichzelf te zwaar vindt. Maar vervolgens excuses geeft omdat nu de sportscholen gesloten zijn. Zij vinden het dan makkelijk om ongezond eten te bestellen en het weer is vaak slecht in Nederland.

Of iemand iemand die naar een baan solliciteert maar bij de eisen kijkt, en ziet dat zijn diploma niet gelijk is met wat ze vragen en daarom niet solliciteert. En vervolgens het bedrijf de schuld geeft omdat ze een te hoog niveau vragen.

Of mensen die zich leiden door bijvoorbeeld de politiek. Mooi voorbeeld is de afgelopen verkiezingen. Sommige mensen voelen zich afhankelijk van de politieke beslissingen. Omdat partij x of y het niet is geworden leven we nu in dit of dat.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Persoonlijk leiderschap gaat over het heft in handen nemen. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je keuzes en perceptie. Je laat je leven niet leiden door omstandigheden. In deze blog ga ik je uitleggen hoe je dus zelf je leiderschap gaat creëren.

Wat gebeurt er op het moment dat jij continu de schuld bij anderen legt? Je creëert een gewoonte om je kracht uit handen te geven. Je laat je leven leiden door anderen of bepaalde situaties. Je gaat vanzelf denken dat je er niks aan kunt doen en dat alles je alleen maar overkomt. Vervolgens wordt dit een gewoonte en zul je meer van dit soort situaties aantrekken. Oftewel de wet van aantrekkingskracht werkt ook hier weer bij, maar zonder dat je het door hebt. Alleen in dit geval in een negatieve zin. Kortom; je komt in de slachtofferrol terecht.

verantwoordelijk

HOE KOM IK UIT DIE SLACHTOFFERROL?

Maar hoe kom je dus uit de slachtofferrol en ga je dus zelf creëren? Het is belangrijk dat je eerst erkent dat er een vervelende situatie is ontstaan. Soms gebeuren er nou eenmaal dingen waar je niet altijd blij mee bent. Realiseer je op dat moment dat jijzelf de keuze hebt hoe je denkt over de situatie, wat is ontstaan. Je kunt het dus een plekje geven en zelf een nieuwe draai eraan geven. Denken in mogelijkheden.

Ik kan je een paar voorbeelden geven. Partij X heeft de verkiezingen gewonnen terwijl jij had gestemd op Partij Y. Zelfs al had Partij Y gewonnen dan had je nog niet per direct de verandering gezien die jij graag had willen zien. Je kunt dus zelf het hef in handen nemen door te kijken wat de mogelijkheden zijn. In dit geval neem ik als voorbeeld de coronamaatregelen. Het huidige beleid wil vooral doorgaan met deze maatregelen maar wie weet denk jij daar compleet anders over? Laat je dus niet leiden en kies voor andere mogelijkheden.

verantwoordelijk

GENOEG MOGELIJKHEDEN

In plaats van naar de sportschool gaan, kun je ook buiten trainen. Ja, zelfs als het regent of heel koud is. Je sport toch voor je gezondheid? Er zijn genoeg parkjes waar je rekken hebt en body weight oefeningen kunt doen. Je kunt ook genoeg attributen bestellen. Heb je behoefte aan sociaal contact en zat je normaal in de kroeg? Spreek met je vrienden af in het park, loop door een bos of ga naar het strand. Neem zelf je drankjes mee.

Het gaat hier dus om het stukje zelf verantwoordelijkheid nemen. Zodra je dit blijft doen creëer je dus weer een nieuwe gewoonte en zul je automatisch zo gaan handelen. Hoe meer jij kijkt naar mogelijkheden des te gelukkiger je je voelt. Je word hier ook creatiever van en dit helpt je zeker om sneller je doelen te bereiken. Je doelen komen natuurlijk niet zomaar aanwaaien, je moet er wel wat voor doen.

Je kunt Ramon volgen via zijn Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]
1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.