fernst matitawaer mindset blog ongelukkig

Hiermee maak jij jezelf ongelukkig

Adem in.. adem uit.. kijk om je heen, zie de kleuren, zie de bewegingen. Luister.. Hoor al het geruis om je heen. Proef, eet, stil je honger. Voel, emoties of voel fysiek..

 

Al het voornoemde, daar sta ik niet vaak genoeg bij stil

Ik sta niet vaak genoeg stil om te waarderen dat ik dat nóg steeds allemaal kan. Je weet nooit wanneer het ophoudt. Meestal als ik ziek ben, of iets niet meer kan vanwege een blessure, niet kan eten vanwege een keelontsteking, dan pas denk ik erover na. Alles is tegenwoordig zo vanzelfsprekend. We zijn zo druk en gefocust om voor dingen te werken die we niet hebben en misschien nooit zullen krijgen. Terwijl we al zoveel moois al lang in ons bezit hebben.

Ze zeggen wel eens, “less is more”. Klopt, ik ben gaan inzien dat, dat echt zo is. Als ik mensen om me heen zie en zie waar tegenwoordig men zich druk over kunnen maken. Dan sta ik echt versteld, versteld van hoe materialistisch we met z’n allen zijn geworden, hoe erg we geven om een ander z’n mening en hoe belangrijk we het vinden om tussen de massa uit te springen.

Uiteindelijk gaat dat allemaal niet veel uitmaken, soms wel, meestal niet. Aan een gruwelijke patserbak heb je niets als je verlamd raakt. Je hebt niets aan die Rolex als je blind word. Je hebt niets aan al die mooie kleding als je zo ziek wordt en je zit te wachten op je einde in een ziekenhuis bed.

 

We maken het onszelf moeilijk

Sinds ik eerder dit jaar naar Indonesië ben geweest besef ik opeens nog meer dat het leven helemaal niet zo ingewikkeld is als we soms denken. Waar het daar om draaide was geld verdienen zodat je, je familie/naasten kunt onderhouden en samen kan zijn. Wat je deed of hoe maakte echt niet uit, zolang je er maar voor elkaar bent en zolang je maar bij elkaar kan zijn. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik niet van mezelf had verwacht dat ik me zo heb laten meeslepen door de ‘standaard’ van tegenwoordig. Na mijn reis in Indonesië had ik weer even een harde reset, ik ben weer helder. Heb inzicht waar het uiteindelijk (voor mij) om draait in het leven. En ben dankbaar voor alles wat ik heb en doe.

Het maakt niet uit hoe hoog je de lat legt, het is belangrijker dat je kunt zien waar je de lat legt. Dat je de lat daar legt omdat jij dat wilt en dat gaat bereiken met het geen wat je hebt. Wees daar dankbaar voor. Het begin is niet altijd zo slecht, soms kan het zelfs beter zijn om daar gewoon te blijven. Geniet van de ‘kleinere’ dingen in het leven en je gaat inzien dat deze er juist toe doen.

 

Cynthia Houben heeft vroeger een zware depressie gehad, mede omdat ze zichzelf ook ongelukkig maakte. Bekijk haar video waarin ze tips geeft hoe ze dit heeft veranderd. 

Leuke blog? Je kunt Fernst volgen op Instagram: @fernst_joshua!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.