GYMJUNKIE VAN DE WEEK – ASHKAN

Het is alweer een tijdje geleden maar we hebben weer een nieuwe Gymjunkie van de week. Ashkan is meer dan 50 kilo afgevallen, zo onwijs knap! Lees zijn story to a healthier life hier.

Hallo gymjunkies, ik ben Ashkan, 26 jaar en werkzaam in de catering.

In 2017 deed ik een poging om af te vallen en dacht dat ik mijn einddoel behaald had, maar vervolgens kwam dat er ook weer terug aan.

Op het moment dat ik er klaar mee was, met mijn oude leventje als een dikke man rond te lopen, ging ik er de volle 100% voor!

Op 29 april 2021 keek ik naar mezelf in de spiegel en vroeg me af: Wil ik zo verder? Word ik zo oud? Nee dacht ik. Ik klopte vervolgens bij mijn maatje Steven, die personal trainer is aan en ik vroeg om hulp. Ik heb altijd overgewicht gehad en ik was er klaar mee. Dat zorgde ervoor dat ik er helemaal voor ging op 5 mei 2021.

 

Het begin van mijn afvalrace

Toen begon mijn race tegen het overgewicht wat ik had. Elke week, 2x per week ging ik knallen in de sportschool. Ik genoot van de motivatie en het geschreeuw in me oor. Want wetende dat dat mij verder ging brengen. Zes maanden later was ik 20 kilo afgevallen. Vanaf dat moment was ik zo gemotiveerd en had ik nog meer de drang om door te knallen! Ik heb dat gedaan samen met mijn personal trainer en maatje Steven.

Er werd een voedingsschema voor me gemaakt en dit ging ik volgen. Het eerste half jaar heb ik vooral veel cardio gepakt, zo’n 2 uur per dag. Natuurlijk had ik tegenslagen. Er waren weken bij dat er geen kilo’s meer vanaf gingen maar ik zette door en zo ben ik 50 kilo afgevallen in een jaar tijd.

Wat ik tegen mezelf zei: IK GA NOOIT MEER TERUG NAAR DIE BOLLE ASHKAN, NOOIT MEER GAAT NIET MEER GEBEUREN. Nooit meer 135 kilo wegen!

 

Voeding

Voorheen at ik elke dag snoep en een paar keer per week Mc Donalds. Zo heb ik alles veranderd naar gezonde voeding ik ging mijn voeding bijhouden in een app. Van fastfood en snoep dat soort ongezonde voedsel ben ik naar gezonde voeding gegaan. Elke dag groente, kwark onbewerkt vlees en geen cheat days of meals gehad. Koolhydraten flink verlaagd en suikers weggelaten.

 

Toekomstdoelen

Ik wil graag voor sixpack gaan. Dat doel heb ik al even en is het nog steeds. Ik ben nu 85 kilo, heb gezond vetpercentage en BMI. Sinds ik 1.5 jaar serieus aan sporten ben, heb ik zoveel geleerd. Momenteel ben ik bezig met de 75 hard challenge. Ik moet nog 19 dagen. De laatste lootjes wegen het zwaarst maar mijn motivatie is hoog. Verder ga ik door gaan met gezond eten, gymen en genieten van het leven. 

 

Mijn advies voor iedereen die wil afvallen

Ga ervoor! Er komen altijd tegenslagen voorbij maar denk in je hoofd ik wil me doelen behalen GEEF NOOIT OP HET IS VALLEN EN OPSTAAN. 

En Steven, maatje van me – ik ben je eeuwig dankbaar jij hebt me doorheen gesleept.

Je kunt me hier volgen op Instagram

 

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.