02 okt GEZONDE CHILI CON CARNE
Geen lange uren in de keuken om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Deze maaltijd is maar liefst in 25min. klaar en past ook nog eens in jouw gezonde en gevarieerde eetpatroon. Wat wil je nog meer?
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 el milde olijfolie
- 300 g mager rundergehakt
- 4 el Mexicaanse bonenkruiden
- 2 middelgrote uien
- 1 rode paprika
- 800 g kidneybonen in blik
- 800 g biologische tomatenblokjes in blik
- 15 g verse koriander
- 400 gram zilvervliesrijst OF 4 volkoren wraps
Hoe bereid ik het?
- Kook de rijst zoals aangegeven op het pak OF leg de volkoren wraps klaar. Dat is maar net waar je voor gekozen hebt 🙂
- Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Snijd de koriander fijn en meng de helft met peper. Serveer de chili con carne en strooi de rest van de koriander eroverheen.
Bewaartip:
Eet je alleen? Bewaar dan de rest van de chili con carne in de koelkast voor de volgende dag als lunch of avondeten. Je kunt dit gerecht ook invriezen zodat je een voorraadje hebt en eens een avondje lekker niet hoeft te koken.
Vegatip:
Vervang het rundergehakt door mais uit blik. Voeg als topping plakjes avocado toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Gezonde chili con carne
Calorieën 525 kcal
Koolhydraten 30 gram
Eiwitten 29 gram
Vetten 19 gram
Het lijkt ons enorm leuk als je ons tagt in je foto’s/stories zodra je het recept gemaakt hebt. Eet smakelijk alvast!
No Comments