fitgirl joelle

FITGIRL INSPIRATIE – JOELLE

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we 10 fitgirl vragen gesteld aan Joelle.

Wat betekent de term ‘fitgirl’ voor jou?

Ik geloof dat iedere vrouw die bezig is met een gezonde leefstijl in de vorm van sporten en gezond eten, een fitgirl is.

Wat voor sport beoefen je?

Op het moment doe ik alleen aan fitness en dan voornamelijk krachttraining. In de zomer heb ik ook wat meer aan wielrennen gedaan, maar nu het slecht weer is vind ik dat niet zo leuk om te doen. Ook vind ik thuis yoga met een Youtube video ook echt leuk om te doen!

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Mijn trainingen variëren heel erg qua tijd, maar ik denk dat ik gemiddeld 8 uur per week in de sportschool te vinden ben.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Ik vind het beide prima! Zelf sport ik vaak alleen omdat dat altijd het beste uit komt. Ik hoef dan niet met anderen rekening te houden. Wel vind ik het erg gezellig als er iemand mee is die ook veel traint, want dan kan je erg van elkaar leren en je grenzen verleggen. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen mee te nemen die eigenlijk pas net zijn begonnen met fitness!

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Meestal ga ik evengoed naar de sportschool. Ik train dan misschien niet op 100%, maar dan heb ik wel het gevoel dat ik iets heb gedaan. Soms komt het voor dat ik me zelf echt niet naar de sportschool krijg, dan probeer ik thuis nog even een core workout te doen, te wandelen of even een half uurtje yoga.

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Eigenlijk niets! Ik vind het niet lastig om gezond te eten en om te sporten. Ik eet alleen maar dingen die ik lekker vind en ik kan echt me ei kwijt met sporten. Even me gedachten op 0 en gaan. Ook is het echt een gewoonte geworden om gezond te eten en te sporten. Ik hoef er dus niet speciaal tijd voor vrij te maken, want het stond al in mijn standaard dagplanning.

fitgirl joelle

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Het vervelendste vind ik echt een drukke sportschool. Ik word daar ZO gedemotiveerd van haha.. Alles is bezet en de gewichten worden niet netjes opgeruimd. Ik heb dan altijd het idee dat ik langer bezig ben met wachten en opruimen, dan dat ik werkelijk wat aan het doen ben. Of ik ben uiteindelijk iets aan het trainen wat ik die dag niet wilde doen.

Heb je sport apps die je vaak gebruikt?

Nee eigenlijk niet. Ik gebruik wel veel Youtube om oefeningen te bekijken van fitgirls en boys. Ik vind dat erg leerzaam. Ook gebruik ik youtube voor abs en core workouts, want dat vind ik de leukste manier om die spiergroepen te trainen. Voor yoga gebruik ik ook altijd een Youtube filmpje.

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

De grootste fabel is denk ik dat vrouwen niet aan krachttraining willen doen, omdat ze dan heel massaal worden. Dit is natuurlijk echt onzin! Buiten het feit dat je echt heel wat jaren moet trainen om veel massa te ontwikkelen, kan een vrouw niet zo veel massa aanmaken als mannen.

Wat is je favoriete workout?

Absoluut benen en billen zonder twijfel!

 

Joëlle Konijn

Je kunt Joelle volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.