slaap problemen

EVEN VOORSTELLEN: CHEYENNE

Cheyenne werkt nu ongeveer een jaar voor Gymjunkies. Ze werkt vooral achter de schermen en we zijn super blij met haar hulp. We zouden het niet zonder haar kunnen! Nu werd het eens tijd dat jullie wat meer van haar gaan zien, dus vandaag stelt ze zichzelf even voor!

Hallo lieve lezers,

Aller eerst ben ik heel dankbaar dat ik deze blog mag schrijven. Om eerlijk te zijn vind ik dit wel een klein beetje eng, omdat het de eerste keer is dat ik een blog schrijf over mezelf.

WIE BEN IK?

Mijn naam is Cheyenne, en de meeste zullen mij kennen als het nichtje van Cynthia. Ongeveer een jaar werk ik nu voor Gymjunkies en ik vond het wel eens tijd om mezelf voor te stellen aan jullie. Naast de uren voor Gymjunkies werk ik als assistent bedrijfsleidster in een Zonnestudio in Breda, ben ik afgestudeerd als allround visagiste en heb ik een MBO diploma.

slaap problemen

MIJN ZOEKTOCHT NAAR WIE BEN IK & WAT IK WIL

Het was voor mij best een zoektocht om te vinden wat ik nou uiteindelijk echt wilde gaan doen. Al op jonge leeftijd wordt er van je verwacht om een richting te kiezen op school. Dit vond ik toen der tijd heel lastig. Zoveel keuze en wat wil ik nu eigenlijk zelf?

Sommige hebben een droombaan en weten gelijk welke kant ze op willen in de toekomst. Dat was voor mij helaas niet zo.. Heel veel dingen leken me wel leuk en trokken mij wel aan, maar of ik daar nou echt m’n beroep van wilde maken, dat wist ik niet. Uiteindelijk heb ik mijn MBO diploma gehaald en ben ik gaan werken. Graag wilde ik doorstuderen, maar de vraag was weer: Maar wat dan…?

Na 2 jaar werken en telkens geen beslissing kunnen nemen zei iemand tegen mij. ‘’Waarom zou je een HBO studie moeten doen? Waarom ga je niet gewoon iets doen wat je echt leuk vindt?!’’ Dit zette me aan het denken en toen ben ik aan de visagiste opleiding begonnen en heb ik deze inmiddels afgerond.

BERGAFWAARTS

Mijn gezinssituatie was toen der tijd niet bepaald fijn.. Gescheiden ouders, financieel hadden we het verre weg van breed, en veel ruzie thuis. Ondertussen werkte ik 40 uur per week en was ik heel erg opzoek naar mezelf en wat ik wilde in het leven. Ik maakte me erg zorgen om mijn ouders en daarnaast ook het financiële aspect. Ik wist dat ik niet hetzelfde wilde later en voor mijn gevoel werd de druk steeds groter om iets te bereiken in het leven. Ondertussen had ik alleen een MBO diploma waar ik vrij weinig richtingen mee op kon, moest ik sparen voor een nieuwe opleiding, had ik zorgen over mijn ouders, vrienden en liep mijn relatie niet lekker. Het werd me allemaal te veel..

INSOMNIA

De druk in mijn hoofd om te presteren was voor mijn gevoel zo hoog dat ik heftige slaapproblemen ontwikkelde. Het sloop er langzaam in. Zo begon het één a twee keer in de week met weleens een nacht niet slapen. Dit ontwikkelde zich in 2 keer per week, 2 nachten achter elkaar niet in slaap komen. Je kunt je voorstellen dat hetgeen waar ik net over vertelde nog lastiger werd om vol te houden. Maar ik moest wel. Ik moest iets bereiken voor mezelf en had nog niks om op terug te vallen. Dit hield ik natuurlijk niet lang vol en dit resulteerde in heftige slaapproblemen met daarop volgend een lichte depressie.

ALLES GEBEURD MET EEN REDEN

Met veel hulp van familie, mijn vriend en zijn ouders ging het stapje voor stapje beter. Ik geloof er sterk in dat dit alles heeft moeten gebeuren om een reden. Voor dat dit gebeurde had ik geen goede mindset, weinig zelfvertrouwen en was ik over veel dingen onzeker. Ik zeg niet dat ik nu altijd een goede mindset heb of dat ik nooit meer onzeker ben.. Het leven is een grote leerplek vol met levenslessen, maar ik begin steeds beter te leren hoe ik ermee om moet gaan en hoe ik mezelf een gelukkig mens maak.

slaap problemen

GENIETEN

Negatieve gedachtes en emoties mogen er zijn. Ben trots op wie je bent en kijk niet te veel naar anderen. Geniet van al het moois wat er om je heen is. Let vooral op de kleine dingen.. Die kleine dingen bij elkaar daar draait het om. Vraag niet te veel van jezelf, zeg wat vaker nee, en neem op tijd je rust. Luister naar je lichaam en ben niet bang wat anderen daarvan zouden vinden.

Weten wat je moet doen is het makkelijkst, maar het toepassen is meestal toch het moeilijkst.
Blijf volhouden en geef niet op. Ook al voelt het weleens alsof je niet vooruit komt en in een negatieve spiraal zit.

Write your own book & edit often!

Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal open en bloot op internet gooi. Ik hoop dat ik hiermee andere kan helpen . Ik durfde zelf namelijk mijn problemen nooit aan iemand te vertellen, omdat ik me er deels voor schaamde en bang was wat andere mensen hiervan zouden vinden. Toch heeft het delen van mijn verhaal mij een zet gegeven in de goede richting.

Kan jij je vinden in mijn verhaal? Maak jij misschien om dit moment hetzelfde mee? Of heb je een vraag?

Stuur mij dan gerust een berichtje op Instagram😊 : @cheyenne.houben

Liefs,

Cheyenne

Tags:
,
3 Reactie's
 • Nomo
  Geplaatst op 07:21h, 28 januari Beantwoorden

  Proud of you babe ❤️

 • Mark
  Geplaatst op 03:13h, 16 mei Beantwoorden

  Nice ! Mooi geschreven

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 11:28h, 16 mei Beantwoorden

   Dankjewel Mark 🙏

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.