25 jan Maak je eigen broccoli pizzabodem
Ideaal voor wanneer je pizza wilt eten, maar het nog geen weekend is en de wekelijkse cheatmaaltijd nog even op zich laat wachten. Deze kant-en-klare verse broccoliroosjes van MuscleFood horen in elke diepvries. Per 100 gram bevat de broccoli 3 gram eiwitten (x 500gr = 15 gram eiwitten) en daarbovenop nog de eiwitten in beslag en het beleg op de pizza = eiwitrijke pizza)
INGREDIËNTEN
[voor één persoon]
- 1 zakje broccoli roosjes van MuscleFood (500 gram ongeveer)
- 3 eiwitten
- handje geraspte kaas
- 2 theelepels chiazaad
HOE MAAK JE HET?
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vermaal de broccoliroosjes in een keukenmachine. Je zult zien dat er nu weinig van de broccoli overblijft, maar dat je toch stiekem de 500 gram binnenkrijgt.
- De verkruimelde broccoli kan je in een kom mengen met de eiwitten, geraspte kaas en chiazaad.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort hierop de broccoli bodem. Goed verdelen en aandrukken met de bolle kant van een lepel.
- Bak de bodem gaar in de oven in 10 minuten.
- Hierna kan je de pizza gaan bekleden met tomatensaus, kip/ vegetarisch en groenten.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDEN:
Broccoli pizza | pizzabodem | pizza met tomatensaus, kip/vleesvervanger en groenten |
Calorieën | 421 kcal | 575 kcal |
Koolhydraten | 23 gr | 31 gr |
Vetten | 16 gr | 21 gr |
Eiwitten | 39 gr | 60 gr |
Meer zien van Thalita? Je kunt haar volgen via Instagram, Facebook en haar eigen blog!
No Comments