curry soepje met carpaccio wraps voorgerecht recept gymjunkies kerstmenu 2018 nicole gabriel

CURRY SOEPJE MET CARPACCIO WRAPS

Hi lieve kerstkransjes! Gymjunkies vroeg mij of ik iets wilde maken zodat we een kerstmenu konden samenstellen. “Ja hoor, maar mag het semi- gezond?” was mijn vraag. Ik bedoel, laten we eerlijk wezen, we sporten ons het hele jaar te barsten, dan mogen we nu toch best even lekker eten, toch? Het mocht! Okay, nu het volgende: hoe maak ik iets gezond, lekker en licht? Het is een voorgerecht, dus we beginnen kalm aan. Ik was laatst in een restaurant en daar at ik een heerlijk curry soepje. Helaas geven ze in een restaurant alleen het bonnetje na het eten en geen recepten, dus ik heb zelf zitten puzzelen. Ik ben geslaagd! Het is heerlijk! Beetje spicy, maar vooral niet te.

Alleen een soepje was me iets te karig, vandaar de carpaccio wraps. Lekker oldschool maar in ander jasje. Wat een multi-culti voorgerechtje he?

 

Let’s get cooking!

WAT HEB JE NODIG?
(4 porties soep)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 th Indiase kruidenpasta “mild curry”
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 th harissa
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 th kurkuma
  • 1 1h garam massala poeder
  • knofloofpoeder
  • zout
HOE MAAK JE HET?
  1. Breng wat water aan de kook en doe de kikkererwten in een ruime schaal. Laat de kikkererwten weken in heet water voor 30 min.
  2. Courgette en ui klein snijden, even bakken voor 3 min. op hoog vuur met wat olijfolie, zout, kurkuma, garam massala en knoflookpoeder.
  3. Voeg kokend water toe tot de groente net boven et water uit komt.
  4. Laat dit 10 min koken.
  5. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe.
  6. Voeg de “mild curry” pasta toe & de harissa.
  7. Laat koken met deksel voor 30 min.
  8. Pureer alles in de blender tot het een gelijke vloeistof wordt. Je soep is klaar.

 

Wrap it up

WAT HEB JE NODIG?
(voor 4 wraps)
  • wraps naar keuze
  • groene pesto
  • pijnboompitten
  • 300 gr carpaccio
  • parmezaanse kaas
  • tapas prikkers
HOE MAAK JE HET?
  1. Rooster de pijnboom pitten bruin.
  2. Leg een wrap plat neer, vul deze met carpaccio.
  3. Smeer wat pesto uit over het vlees.
  4. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten.
  5. Rol de wrap of en wikkel in aluminiumfolie.
  6. Leg in de koelkast voor een half uur.
  7. Snij mooie stukjes uit de wrap en zet vast met een prikker.
Zo! Jullie voorgerecht is klaar. Laat het jullie smaken.

 

curry soepje met carpaccio wraps voorgerecht recept gymjunkies kerstmenu 2018 nicole gabriel

 

VOEDINGSWAARDEN:
Curry soepje met carpaccio wrap per soepje per wrap
Calorieën 215,5 kcal 354,5 kcal
Koolhydraten 22 gr 31 gr
Vetten 10,5 gr 20 gr
Eiwitten 7,5 gr 25,5 gr

 

Dan rest mij niets anders dan te zeggen:
“Ontzettend fijne kerstdagen en een knallend nieuwjaar. Maak er wat moois van peeps! Cheers!”.
Liefs Nicole

nicole gabriel

 

Hier vind je het volledige kerstmenu

Wil je meer van Nicole zien? Je kunt haar volgen op Instagram, Facebook en haar eigen blog!

 

body&fit christmas sale korting

 

4 Reactie's
  • Mandy Vink-Splitthoff
    Geplaatst op 16:01h, 14 december Beantwoorden

    Th is theelepel? ?
    Garam massala ook 1 tl denk ik?

    Klinkt heerlijk!!

    • Gymjunkies
      Geplaatst op 19:13h, 14 december Beantwoorden

      Klopt! Th is inderdaad theelepel 🙂

  • Jose Marcus
    Geplaatst op 18:19h, 24 februari Beantwoorden

    Wanneer voeg je dan de harissa toe?

    • Gymjunkies
      Geplaatst op 16:27h, 25 maart Beantwoorden

      Excuses. We hebben het even nagevraagd aan degene die het heeft gemaakt. Bij stap 6. Het staat er nu bij in het recept.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.