29 mrt Chocolade paasnestjes
Een makkelijk en toch gezond paas recept. Dat was mijn insteek. Ik zie namelijk op Instagram al heel veel luxe en mooie recepten voorbijkomen. Allemaal harstikke leuk en gezellig, maar niet iedereen heeft daar de tijd, het geduld of de keukenprinses handen voor. Dus daarom dacht ik; ik maak een ontbijtje dat past binnen de ‘fitness’ trend en toch een kleine cheat heeft (want: chocolade) en ook nog eens makkelijk en lekker is. En… het ziet er super schattig uit op de ontbijttafel.
Wat heb je nodig?
[voor twee glazen]
- 400 ml ongezoete amandelmelk (of ander soort melk, of water)
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel cacao poeder
- 40 gram eiwitpoeder chocolade smaak
- 4 kleine (geraspte) wortelen
- paas eitjes, smaak naar keuze
Hoe maak je het?
- Verwarm de melk en voeg de havermout toe. Laat dit even pruttelen totdat je een standaard havermoutje hebt.
- Roer nu de cacao en eiwitpoeder erdoorheen. Ondertussen kan je de wortels gaan raspen.
- Schep de havermout in glaasjes en doe hier bovenop de geraspte wortel.
- De paaseieren kan je erop doen als decorering.
Ook leuk: een chocolade haasje of kuikentje erop.
Voedingswaarden:
Chocolade paasnetjes | per glas | per glas (zonder paas eitjes) |
Calorieën | 372 kcal | 312 kcal |
Koolhydraten | 39 gr | 33 gr |
Vetten | 13 gr | 9,5 gr |
Eiwitten | 18,5 gr | 17,5 gr |
Wil je meer zien van Thalita? Volg haar dan op Instagram, Facebook of haar eigen blog!
Geen reactie's