23 jan CHOCOLADE KWARKTAART MET CHOCO WHEY SAUSJE
Kwarktaart, lekker. Chocolade, nog lekkerder. Chocolade kwarktaart met een sausje van WheyChoco…. HEMELS! En de voedingswaarden zijn not bad at all!
Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een kwarktaart. Waarom? Omdat het lekker is, het is makkelijk te maken en je kunt het prima invriezen zodat je op elk moment van de dag (ontbijt, lunch, tussendoortje, whatever) een heerlijk stukje kwarktaart kunt eten/meenemen. Dit keer een chocolade variant, omdat…. Chocola!
INGREDIËNTEN VOOR 8 PERSONEN
BODEM
- 100 gr volkoren Knappertjes van Verkade
- 30 gr kokosolie
- Springvorm met een doorsnede van 18,5 cm
- Bakpapier
- Foodprocessor
BOVENLAAG
- 500 gr magere kwark of Optimel Griekse yoghurt 0% vet
- 50 gr proteïne poeder (liefst chocoladesmaak, anders vanille)
- 50 gr rauwe cacaopoeder
- 8 gelatineblaadjes
- ± 100 ml water
- Zoetstof zoals Stevia naar smaak
GARNERING
- 50 gr WheyChoco van Body&Fit Shop
- water om te verdunnen
- fruit naar smaak
- extra topping naar smaak, bijv. hagelslag
BEREIDING
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vermaal de Knappertjes in een foodprocessor. Smelt de kokosolie op zacht vuur in een pannetje. Zodra de kokosolie is gesmolten, giet je het bij de Knappertjes. Dit mengsel verdeel je met de bolle kant van een lepel over de bodem van de springvorm, een klein beetje aandrukken zorgt voor een iets stevigere bodem. Terwijl je verder gaat met de bovenlaag, zet je de bodem in de koelkast.
Week eerst de gelatineblaadjes in een laagje koud water. Meng de kwark, proteïne poeder, cacao, zoetstof naar smaak en het water in een kom. Het water zorgt er voor dat alles iets beter mengt en het niet een grote deegbal wordt. Als het nog steeds te droog is, kan je eventueel nog een scheutje water toevoegen. Als alles goed gemengd is, verwarm je 2-3 eetlepels hiervan in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de rest in het pannetje totdat de gelatine volledig is opgelost. Dit mengsel giet je weer terug bij de rest van het kwarkmensgel, even goed roeren. Tijd om de bodem weer uit de koelkast te halen, want het gehele mengsel van de bovenlaag mag hier nu bovenop gegoten worden. De taart gaat voor een paar uur de koelkast in om op te stijven.
GARNERING
Als de taart is opgesteven, kan de garnering gemaakt worden. De WheyChoco warm je met een beetje water op in een pannetje zodat het een soort sausje wordt. Dit giet je over de taart heen, waarna je de taart afmaakt met fruit en wat hagelslag.
VARIATIETIP: Vervang 40 gram van de Knappertjes voor 40 gram hazelnoten, heerlijk!
Voedingswaarden
1/8e taart |
Per stuk | Per stuk met garnering |
Calorieën | 176 | 208 |
Eiwitten | 13 gr | 14 gr |
Vetten | 7 gr | 10 gr |
Koolhydraten | 13 gr | 15 gr |
ENJOY!
Liefs Stance
Instagram @svl.89 & @gymjunkies_nl
NIEUW: Makkelijke recepten om lekker en gezond af te slanken. De Afslank Receptenbijbel.
ella
Posted at 14:59h, 28 oktoberTop idee, bedankt.
Gymjunkies
Posted at 17:19h, 31 oktoberGeniet ervan:)