burger kikkererwten pulled chicken

2X BURGERS: VEGGIE EN PULLED CHICKEN

Hi Gymjunkies!

Hamburgers! Niet zomaar hamburgers, nee deze zijn verantwoord, gezond en lekker.

Deze foodblog is voor de vlees- en groente liefhebber. Namelijk een burger met pulled chicken en een burger op basis van kikkererwten.

Hamburgers zijn lekker maak vaak door het gebruik van een broodje en een kwak saus niet zo heel gezond. En nee, dat blaadje sla telt niet mee als groente wanneer het doordrenkt is in vet ;).

Hoe maak je ze dan wel lekker, maar verantwoord?  Dat ga ik jullie uitleggen!

Wat heb je nodig:

  • 2 speltbollen
  • 1 komkommer
  • *keukenmachine/ blender

Groenteburger:

Ingrediënten

  • 150 gr kikkererwten
  • Ongebrande en ongezouten amandelen
  • 3 zongedroogde tomaten
  • Olijvenolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes Verse knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • Zwarte peper

Wat moet je doen?

Spoel de kikkererwten af en dep ze droog.

Snij de ui, amandelen, knoflook, zongedroogde tomaten fijn en doe ze in je keukenmachine samen met de kikkererwten.

Maal het goed door elkaar en voeg wat peper toe.

Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een bakje. Dek het bakje af en laat het 20 min rusten in de koelkast.

Nu beginnen we met de pulled chicken.

Pulled chicken:

Ingrediënten

  • 225 gr kiphaasjes
  • 2 th sambal brandal
  • 1 th djahe
  • 1 th laos
  • 2 el ketjap
  • 1 glas water 150 cc
  • *koekenpan

Wat moet je doen?

Zet de koekenpan  aan op hoog vuur.

Wanneer de pan goed heet is, leg je de kip erin. Kruid de kip met bovenstaande kryiden en bak het om en om even bruin. Niet te bruin, de kip mag geen korst krijgen.

Doe er nu 1/3 glas water bij en laat het sudderen. Draai ef en toe om. Wanneer het water bijna verdampt is mag er nog 1/3 glas water bij.

Dit water mag tot de helft verdampen, en dan ga je met een vork en met de kip in reepjes uit elkaar trekken. Dit is vrij makkelijk door de structuur van de kip.

Zet het vuur uit en roer het nog even om. Je pulled chicken in nu klaar!

Pak je mengsel uit de koelkast en maak er platte balletjes van ongeveer even groot als je broodje en bak ze bruin in wat olijvenolie.

Laatste stap

Snij beide bollen doormidden en plaats de kip in een bol en je groente burger in de andere bol.

Snij komkommer in lange en mooie plakken en leg die op je burger & klaar!

TIP* wil je toch een sausje? Meng dan wat kwark en avocado met wat peper (en een snufje zout) door elkaar. Done!

Eet smakelijk!

Liefs Nicole

Je kan mij volgen op Instafitness_nicole

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Ken je FitChef al? Wij gebruiken dit boek regelmatig voor lekkere gezonde recepten!

2 Comments

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.