leider of volger mark bogaerts

Ben jij een leider of een volger?

Streef jij naar jouw eigen doelen? Of achtervolg je een ideaalplaatje voor de ogen van andere mensen? Leid jij je eigen leven, of volg je de idealen van de buitenwereld? 

 

Wat maakt JOU gelukkig?

Ik begon zelf met fitness omdat ik een mooi gespierd lichaam wilde hebben. En ik denk dat dat voor veel mensen de reden is waarom ze ermee beginnen. Maar na een tijdje begon ik doelen te stellen die voor mij onrealistisch waren. Doelen die ook eigenlijk niet eens meer voor mijn eigen geluk waren, maar voor de ogen van de buitenwereld, om iets te bewijzen. Een ideaalplaatje wat niet vanuit mezelf kwam.

Je kan je makkelijk verliezen in het ding dat het altijd maar meer moet zijn. Meer spiermassa, meer gewicht benchen, meer, meer en nog eens meer. Maar meer is niet altijd beter. We worden opgevoed met dit idee, maar wat als dit je juist ongelukkig maakt?

Als je altijd alleen maar streeft naar meer, dan ben je nooit tevreden met wat je nu hebt. Dan probeer je altijd te ontsnappen aan wie je nu bent. Je zegt eigenlijk dat je jezelf niet goed genoeg vindt. En dat zal je nog steeds denken wanneer je weer een doel hebt bereikt, omdat je jezelf dan weer met mensen zult vergelijken die nog meer hebben..

 

Durf vanuit jezelf te denken

Ik zeg vanuit jezelf ‘durven’ te denken omdat er maar weinig mensen zijn die daar de moed voor hebben. We denken al snel dat we raar zijn als we niet voldoen aan ideaalplaatjes en niet meegaan in de laatste hypes en trends. Maar wat is er nou krachtiger dan jezelf zijn?

Ik geloof niet dat iedereen echt zoveel mogelijk spiermassa wilt. Ik geloof niet dat iedereen echt zoveel mogelijk gewicht wilt kunnen benchen. Veel van ons  zijn zichzelf aan het bewijzen voor de ogen van een ander en hebben het zelf niet eens door, denk ik.

Don’t get me wrong; natuurlijk zijn er mensen die het heerlijk vinden om naar die doelen te werken. Maar geniet je ervan of streef je altijd alleen maar naar betere cijfers?

Wanneer heb je voor het laatst stilgestaan bij wat het is dat jij wilt? Of reageer je misschien alleen maar op wat je ziet? Het verschil tussen deze twee is dat je in een eindeloze competitie zit, of werkelijk leeft voor jezelf.

Durf anders te zijn, dan ben je pas echt sterk.

 

Durf los te laten

Zelf begon ik met fitness voor dat lichaam. Maar na een tijdje verloor ik mezelf in de competitie. Ik zag jongens met een groter fysiek, iedereen keek tegen ze op, dus ik dacht dit moet ik ook kunnen bereiken.

Ik trainde keihard, ik at elke dag meer calorieën dan The Rock, ik ging goed met mijn stress om, ik had voldoende rust, maar toch bleef dat ideaalplaatje ver weg.

Tot ik besefte dat het niet mijn ideaalplaatje was en ik me aan het verliezen was in doelen die niet van mezelf waren. Ik zag niet eens meer in de spiegel dat ik dat mooie gespierde lichaam allang had. Ik vergeleek mezelf alleen nog maar met mensen die meer hadden.

 

volger of leider mark bogaerts transformatie

 

Wat geeft mij voldoening? Dat is mezelf ontwikkelen op allerlei manieren, allerlei vormen van sport en vooral uitdaging. Ik was dat allemaal kwijt in wat ik deed omdat ik me alleen nog maar focuste op dat ideaalplaatje. Ik moest dat durven loslaten om weer te kunnen genieten van wat ik deed.

 

Wat je nu niet gelukkig maakt, zal je nooit gelukkig maken

We denken allemaal dat wanneer we dat ene doel bereikt hebben, dat we dan geluk zullen vinden. Maar begrijp dat wanneer je alleen naar doelen aan het streven bent zonder te genieten van waar je nu bent en wat je nu doet, dat het geluk daarmee ook nooit zal komen.

Ik ben yoga gaan doen, ik ben gaan hardlopen, ik ben wat proeftrainingen gaan doen bij verschillende boksscholen en dit geeft me zoveel meer. Nieuwe uitdagingen, dingen die ik voor mezelf doe en niet voor de ogen van een ander. Dat is het echte geluk.

Niet altijd onderweg zijn naar iets anders. Juist in het moment aanwezig zijn en volledig genieten van het moment. Genieten van wat je nu aan het doen bent, dat geeft voldoening, dat is leven.

Stel doelen voor jezelf, zonder je daarbij te vergelijken met andere mensen. Je kan motivatie vinden door te kijken naar anderen, maar inspiratie komt altijd vanuit jezelf.

 

Iedereen is uniek, vergelijken is totaal zinloos. Durf je unieke zelf expressie te geven, dat is het enige wat je leven echt zinvol zal maken. Ben een leider, geen volger.

 

Leuke blog? Je kunt Mark volgen op Instagram!

 

body&fit korting

 

2 Reactie's
 • Benito
  Geplaatst op 15:22h, 17 april Beantwoorden

  Superleuk en informatieve site. Dat wordt delen, delen DELEN!!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 21:14h, 17 april Beantwoorden

   Bedankt voor je leuke berichtje! Dat vinden we superleuk om te horen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.