BANG OM FOUTEN TE MAKEN? READ THIS!

Wij zijn de enige soort op deze hele planeet die leeft in luxe en dat is iets moois. Maar alles heeft twee kanten. Een dier in het wild heeft geen andere keuze dan fouten te maken en te leren van deze ervaring. Het is niet voor niets dat een dier dan ook op de meest efficiënte manier voor zichzelf leert te zorgen en doet waar hij goed in is.

Een dier leert op eigen benen staan vanaf het moment dat het geboren wordt en doorstaat alle seizoenen van een jaar door te leren van de moeder. Na één jaar heeft het dier talloze fouten gemaakt en kan nu voor zichzelf zorgen. Daar kunnen wij als mensen nog iets van leren! Ons wordt geleerd dat fouten maken slecht is. Dus je wil dit vermijden en als gevolg daarvan zit je jezelf je hele leven in de weg.

ANGST OM FOUTEN TE MAKEN

Informatie op doen is leuk, maar door iets toe te passen in de praktijk leer je pas echt. En als je daarbij bang bent om fouten te maken kan het weleens heel erg lang gaan duren voor je ergens goed in wordt. We zijn vaak te streng voor onszelf en staan het niet toe om een fout te begaan. Maar juist een fout maken kan weleens key zijn om iets echt te leren.

Veel mensen durven in het begin niet naar de sportschool te gaan. Ze zijn bang om fouten te maken. Maar wat als je gewoon naar die sportschool gaat en de oefening uitvoert zoals je denkt dat die moet. Je hebt video’s gezien en informatie gelezen. Je weet dus wel ongeveer wat je moet doen, maar je hebt het nog nooit zelf uitgevoerd. Door het lichtste gewicht te pakken en het gewoon te gaan doen zal je snel merken wat er verkeerd gaat en kan je jezelf corrigeren. Ook is het helemaal niet raar om het aan iemand in de sportschool te vragen! We beginnen allemaal ergens 😊.

GEEN FOUTEN MAKEN = STILSTAAN

Je maakt fouten en hier leer je van. Je blijft het herhalen, je leert steeds beter je lichaam aan te voelen en hierdoor ga je steeds beter voelen hoe je de beweging moet maken en waarop je focust tijdens deze beweging. Als je geen fouten zou durven maken, begin je er vaak niet aan omdat je waarschijnlijk bang bent dat iemand anders je een fout ziet maken. Je bent bang voor wat andere mensen denken als je een fout maakt. En dat houdt je tegen op heel veel gebieden in je leven.

Als kind maakte je de hele dag fouten. Je keek om je heen en zag hoe andere mensen dingen deden en je ging het zelf ook doen. Kruipend over de grond zie je de mensen om je heen lopen. Je blijft jezelf omhoog trekken, aan bijvoorbeeld een tafel of een stoel, tot je wankelend op beide benen staat. Mijlpaal bereikt, nu ben je klaar om die eerste stap te zetten en na één stap val je weer op de grond. Gelukkig dacht je als kind niet aan de fouten die je maakte. Je had maar één doel en dat is leren wat je wil leren en in dit geval was dat lopen. Als je geen fouten zou durven maken liep je vandaag nog steeds niet. Als je niet durfde te vallen, keer op keer, dan kroop je vandaag nog over de grond.

DOE HET VOOR JEZELF

Je hoeft niet op het niveau te zitten van de mensen om je heen. Je moet loslaten dat je iets meteen op het hoogste niveau moet doen. Iedereen is begonnen met het vasthouden van een gewicht en de beweging maken zoals ze denken dat die moet. Zo werkt het met alles in het leven. Je kan alles leren. Je hoeft alleen maar fouten durven te maken. Een oefening in de sportschool kan fout gaan. Een sollicitatiegesprek kan fout gaan. Je kan fouten maken als je voor het eerst nieuwe mensen ontmoet. Er gaan waarschijnlijk dingen fout als je iets voor het eerst doet.. Maar sluit je jezelf niet op in een heel klein hokje als je die fouten niet durft te maken?

Je hebt niet voor niets dromen. Dat zijn de dingen die je echt wilt in het leven. Als je geen fouten durft te maken blijven je dromen altijd maar dromen en leef je niet het leven wat je echt wilt leven. Dus wat voor leven kies je? Een leven waarin alles perfect lijkt voor de mensen om je heen, maar je niet het gevoel hebt dat het jouw leven is? Of een leven waarin je fouten blijft maken, waarin je bent wie je echt bent en doet waar je over droomt?

While one person hesitates because he feels inferior, the other is busy making mistakes and becoming superior. – Henry C. Link

Liefs, Cynthia

Je kunt Cynthia volgen via InstagramFacebook , YouTube Bloglovin’

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.