angsten onderscheiden en herkennen mindset monday blog fernst

ANGSTEN HOEVEN NIET NEGATIEF TE ZIJN

Het komt vaak voor dat je iets niet wilt doen omdat je denkt dat je het niet kan of omdat je ergens bang voor bent. Stel, je bent bang in het donker. Ben je dan echt bang in het donker of ben je bang om alleen te zijn in het donker? Voor een aantal zal het echt zo zijn dat ze bang zijn in het donker. Maar voor een aantal zal het ook zo zijn dat als ze met nog iemand in het donker zijn of met meerdere, dat die angst al behoorlijk afneemt.

body&fit beste creatine

Laat je dus niet altijd om de tuin leiden door je eigen gedachtes. Je omgeving, je ervaringen uit het verleden of je rijke fantasie kan je vaak helpen bij verschillende situaties, maar soms kunnen ze je ook enorm dwarszitten en beperken. Het is erg lastig om dit te herkennen en te onderscheiden. Dus wat ik al schreef in m’n vorige blogs, leer jezelf kennen! En let vooral op de kleine details waar vaak niet bij stil gestaan word, zoals eerder omschreven in deze blog. “Bang in het donker of bang om alleen te zijn in het donker”.

Op een andere manier denken biedt niet altijd een andere of een betere uitkomst. Maar je hebt in ieder geval wel een extra kans en een andere manier om iets toch te bereiken waarvan je in de eerste instantie dacht dit niet te kunnen. Ik pas dit zelf zo vaak mogelijk toe als ik kan, het is ook maar net of je, jezelf eraan kan herinneren. Want op momenten waarop je een besluit moet maken kan het nogal lastig zijn om rustig na te denken en te relativeren. Laat staan om te herkennen en te onderscheiden. Maar toch probeer ik het, want het is zeker de moeite waard. Vooral als het je lukt om toch je doel te bereiken op deze manier. En wat heb je te verliezen? Het is een “tool” om je een stapje dichterbij te brengen naar waar je wilt komen. Een “tool” om iets zekerder van jezelf te zijn.

angsten onderscheiden en herkennen mindset monday blog fernst

(perception)

 

Angst komt vaak voort uit onzekerheid.

Maar angst is niet altijd negatief, angst kan je scherp houden, angst kan je gebruiken als drijfveer, angst is menselijk. Laat je niet volledig leiden door angst, maar probeer het te begrijpen en probeer zelf leiding en een plek te geven er aan. Hoe moeilijk dit soms ook kan zijn.

“Control your own mind, and you may never be controlled by the mind of another”

Lees hier meer mindset blogs

Wil je meer zien van Fernst? Je kunt hem volgen op Instagram!

 

body&fit 10% korting

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.