wortel-pompoensoep recept

Wortel-pompoensoep met appel en geitenkaas

Een heerlijk vers soepje, daar zullen niet veel mensen nee tegen zeggen. Dit keer het recept van een wortel-pompoen soep met onder andere appel en geitenkaas. Een verrassend lekkere combinatie! Het is ook nog eens een recept wat je zonder al te veel moeite op tafel zet.

 

Wat heb je nodig?
[voor 2 grote porties]
  • 1/2 flespompoen (ongeveer 400 gram)
  • 1 appel (geschild)
  • 1 rode ui
  • 125 gram worteltjes
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 bouillonblokje
  • (ongeveer) 1 liter water
  • 2 plakjes geitenkaas
  • 1 el olie

 

Hoe maak je het?
  1. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes.
  2. Schil de appel en snijd die ook in stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.
  3. Verhit in een pan wat olie. Fruit hierin de ui met knoflook.
  4. Voeg hierna de stukjes pompoen, appel en worteltjes toe. Roer het geheel door elkaar.
  5. Voeg nu ongeveer één liter gekookt water toe met het bouillonblokje. Zorg ervoor dat de groenten net onder water staan. Zo blijft de soep wat dikker. Wil je de soep liever dunner? Voeg dan extra water toe (dit kan eventueel ook achteraf nog).
  6. Zodra de groenten zacht zijn geworden kan je de soep pureren met de staafmixer (of in de blender). Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak, in ieder geval zout en peper.
  7. Verdeel de soep over twee grote kommen en verdeel over elk kommetje één plakje geitenkaas in brokjes (mega lekker!!). Houd je niet van geitenkaas, laat je die gewoon weg 😉

Enjoy! Liefs, Lindsey

 

wortel-pompoensoep recept

 

Voedingswaarden:
Wortel-pompoen soep per portie (zonder geitenkaas) per portie (met geitenkaas)
Calorieën 283 kcal 328 kcal
Koolhydraten 48 gr 48 gr
Vetten 8,5 gr 11,5 gr
Eiwitten 6 gr 8 gr

 

soep recepten

Je kunt Lindsey volgen op InstagramFacebook en haar eigen blog!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.