12 mrt Appeltaart French toast
Even wat anders dan de standaard havermoutjes en smoothies. Soms is ontbijten met een stevige boterham ook lekker. Om het toch iets spannender te maken doopte ik de bruine boterham tot appeltaart French Toast. Klinkt een stuk beter. En lekkerder. Want appeltaart bij het ontbijt wilt natuurlijk iedereen.
WAT HEB JE NODIG?
[4 boterhammen]
- 50ml amandelmelk
- 1 theelepel chiazaad
- Snuf kaneel
- 1 theelepel Greengypsy granola kruiden mix
- 1 theelepel honing of agave
- 4 sneetjes bruinbrood
- 1 appel
- Handje rozijnen
- 100 gram magere yoghurt/ kwark/ griekse yoghurt/ vanille yoghurt
- Toppings: noten
WAT MOET JE DOEN?
- Doe de melk met het chiazaad in een kom en laat dit vijf minuten staan.
- Voeg kaneel en de Greengypsy kruiden toe. Laat ook dit week vijf minuten staan.
- Schil ondertussen de appel (of laat de schil erop) en snijd in kleine stukjes.
- Elk sneetje brood bestrijk je met het melk/ chia-mixje. Bak de sneetjes brood in de koekenpan totdat deze krokant geworden zijn. Let goed op dat het brood niet aanbrandt. Ik gebruikte kokosolie omdat deze een meer neutrale smaak heeft in vergelijking met olijfolie.
- De appel bak je in een aparte pan met de honing/ agave en nog een beetje kaneel.
- Voeg op het laatste de rozijnen toe.
- Leg de sneetjes brood op een bord en doe de kwark/ yoghurt erop. Bestrooi met de appel & rozijnen stukjes.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDEN:
Appeltaart French toast | 2 boterhammen | 4 boterhammen |
Calorieën | 438 kcal | 876 kcal |
Koolhydraten | 77 gr | 154 gr |
Vetten | 7 gr | 14 gr |
Eiwitten | 13 gr | 26 gr |
hier vind je havermoutjes en smoothies
Wil je meer zien van Thalita? Volg haar dan op Instagram, Facebook of haar eigen blog!
No Comments