11 dec CURRY SOEPJE MET CARPACCIO WRAPS
Hi lieve kerstkransjes! Gymjunkies vroeg mij of ik iets wilde maken zodat we een kerstmenu konden samenstellen. “Ja hoor, maar mag het semi- gezond?” was mijn vraag. Ik bedoel, laten we eerlijk wezen, we sporten ons het hele jaar te barsten, dan mogen we nu toch best even lekker eten, toch? Het mocht! Okay, nu het volgende: hoe maak ik iets gezond, lekker en licht? Het is een voorgerecht, dus we beginnen kalm aan. Ik was laatst in een restaurant en daar at ik een heerlijk curry soepje. Helaas geven ze in een restaurant alleen het bonnetje na het eten en geen recepten, dus ik heb zelf zitten puzzelen. Ik ben geslaagd! Het is heerlijk! Beetje spicy, maar vooral niet te.
Alleen een soepje was me iets te karig, vandaar de carpaccio wraps. Lekker oldschool maar in ander jasje. Wat een multi-culti voorgerechtje he?
Let’s get cooking!
WAT HEB JE NODIG?
(4 porties soep)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 th Indiase kruidenpasta “mild curry”
- 1 groot blik kikkererwten
- 1 th harissa
- 400 ml kokosmelk
- 1 th kurkuma
- 1 1h garam massala poeder
- knofloofpoeder
- zout
HOE MAAK JE HET?
- Breng wat water aan de kook en doe de kikkererwten in een ruime schaal. Laat de kikkererwten weken in heet water voor 30 min.
- Courgette en ui klein snijden, even bakken voor 3 min. op hoog vuur met wat olijfolie, zout, kurkuma, garam massala en knoflookpoeder.
- Voeg kokend water toe tot de groente net boven et water uit komt.
- Laat dit 10 min koken.
- Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe.
- Voeg de “mild curry” pasta toe & de harissa.
- Laat koken met deksel voor 30 min.
- Pureer alles in de blender tot het een gelijke vloeistof wordt. Je soep is klaar.
Wrap it up
WAT HEB JE NODIG?
(voor 4 wraps)
- wraps naar keuze
- groene pesto
- pijnboompitten
- 300 gr carpaccio
- parmezaanse kaas
- tapas prikkers
HOE MAAK JE HET?
- Rooster de pijnboom pitten bruin.
- Leg een wrap plat neer, vul deze met carpaccio.
- Smeer wat pesto uit over het vlees.
- Bestrooi met de kaas en pijnboompitten.
- Rol de wrap of en wikkel in aluminiumfolie.
- Leg in de koelkast voor een half uur.
- Snij mooie stukjes uit de wrap en zet vast met een prikker.
Zo! Jullie voorgerecht is klaar. Laat het jullie smaken.
VOEDINGSWAARDEN:
Curry soepje met carpaccio wrap | per soepje | per wrap |
Calorieën | 215,5 kcal | 354,5 kcal |
Koolhydraten | 22 gr | 31 gr |
Vetten | 10,5 gr | 20 gr |
Eiwitten | 7,5 gr | 25,5 gr |
Dan rest mij niets anders dan te zeggen:
“Ontzettend fijne kerstdagen en een knallend nieuwjaar. Maak er wat moois van peeps! Cheers!”.
Liefs Nicole
Hier vind je het volledige kerstmenu
Wil je meer van Nicole zien? Je kunt haar volgen op Instagram, Facebook en haar eigen blog!
Mandy Vink-Splitthoff
Geplaatst op 16:01h, 14 decemberTh is theelepel? ?
Garam massala ook 1 tl denk ik?
Klinkt heerlijk!!
Gymjunkies
Geplaatst op 19:13h, 14 decemberKlopt! Th is inderdaad theelepel 🙂
Jose Marcus
Geplaatst op 18:19h, 24 februariWanneer voeg je dan de harissa toe?
Gymjunkies
Geplaatst op 16:27h, 25 maartExcuses. We hebben het even nagevraagd aan degene die het heeft gemaakt. Bij stap 6. Het staat er nu bij in het recept.