04 nov QUINOA CHOCOLADE ONTBIJT
Door mijn verhuizing was ik helaas niet in staat om eerder deze maand een nieuw recept met jullie te delen. Daarom hoop ik het met dit chocolade ontbijt een beetje goed te maken. Voor mij is het ontbijt de beste maaltijd van de dag! Waarom? Omdat ik dan iets zoets kan nemen. Havermout staat op nummer 1, gevolgd door pannenkoeken. En daar kan ik nu dit recept aan toevoegen. Quinoa is een bron van eiwitten, koper, magnesium, vezels, Vitamine B & E en ijzer. Een goed ingrediënt om in een voedzaam ontbijt te verwerken dus.
WAT HEB JE NODIG?
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 50 gram ongekookte quinoa
- 30 gram havermout
- (eventueel 1 schep eiwitpoeder maar hoeft niet)
- Halve banaan
- 10 gram cacao poeder
- Zoetstof/honing/ agave naar smaak
- 2 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN?
Zet een pannetje op laag vuur met daarin de amandelmelk. Zodra deze goed verwarmd is kan je de quinoa en havermout toevoegen. Houd het vuur laag zodat het vocht geabsorbeerd kan worden door de quinoa en havermout. Dit kan een minuut of 10-15 duren. Blijf tussendoor goed roeren totdat een pap ontstaan is. Snijd de banaan in plakjes en laat dit nog 2 minuten mee sudderen met de pap. Roer op het laatst de cacao poeder erdoorheen, samen met eventueel de zoetstof/honing/agave en/of eiwitpoeder. Giet de pap in een kom en decoreer met chocolade, banaan, blauwe bessen etc.
VOEDINGSWAARDEN:
Quinoa chocolade ontbijt | zonder eiwitpoeder | met eiwitpoeder |
Calorieën | 591 kcal | 637 kcal |
Koolhydraten | 88 gr | 88 gr |
Vetten | 16 gr | 16 gr |
Eiwitten | 16 gr | 27 gr |
Hier vind je nog meer ontbijt recepten
Wil je meer van Thalita zien? Je kunt haar volgen via Facebook, Instagram en haar eigen blog!
Geen reactie's