02 aug ZOETE AARDAPPEL-PAPRIKA SOEP
Ik heb weer een lekker nieuw soepje gemaakt voor jullie! Dit keer een soep van zoete aardappel en gele paprika. In de wintermaanden maak ik vaak soep als lunch, om lekker warm te worden. Maar ik was nu even alle crackers en salades beu, dus ter afwisseling een soepje! Het is ook ideaal als “mealprep”. Uit deze pan soep haalde ik vier grote porties (350 gram), waarvan ik er twee heb meegenomen naar mijn werk en twee heb ingevroren. Zo ligt er altijd een gezond maaltje op me te wachten 😉 #noexcuses
WAT HEB JE NODIG?
- 1 grote zoete aardappel (350 gram)
- 1 grote ui (150 gram)
- 2 paprika’s (ik gebruikte een oranje en een gele, 350 gram)
- 1 teentje knoflook
- 2 bouillon blokjes
- 6 el kokosmelk
- ongeveer 1 liter gekookt water
- beetje olie om in te bakken
HOE MAAK JE HET?
- Snijd de ui en knoflook fijn en de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Kook ondertussen vast het water in de waterkoker.
- Verhit in een pan wat olie en fruit daarin de ui en knoflook.
- Wanneer de uien glazig zijn geworden voeg je de blokjes aardappel en paprika toe. Roer het geheel even door.
- Voeg nu de 2 bouillon blokjes toe aan het mengsel en voeg ongeveer 1 liter gekookt water toe. Je hebt voldoende water als de groenten nét onder water staan (anders wordt het te waterig), let hier eventjes op.
- Kook de soep ongeveer 10 minuten, tot de zoete aardappel zacht is geworden.
- Pureer het geheel met de staafmixer, zodat een gladde soep ontstaat. Voeg nu de kokosmelk toe en roer het geheel door.
- Voeg naar smaak nog wat kruiden toe, zoals zout, peper, chili/knoflook kruiden of paprika poeder.
VOEDINGSWAARDE:
Soep | 1/4 kop | |
Calorieën | 173,8 kcal | |
Vetten | 5,8 gr | |
Koolhydraten | 25 gr | |
Eiwitten | 5,5 gr |
Tag me wanneer je dit lekkere soepje hebt gemaakt, vind ik leuk!
Liefs, Lindsey
No Comments