27 feb RECEPT VAN DE MAAND – ROERBAK MET SPITSKOOL ( OOK VEGA & VEGAN)
Iedere maand deel ik met jullie een recept, waarin ik gebruik maak van een component dat je juist in die maand goed kan eten. Door wat vertraging bij Gymjunkies is de blog wat later deze maand, maar je kunt dit natuurlijk altijd eten!
In de maand februari staan verschillende groenten in de spotlight, waaronder verschillende koolsoorten. Koolsoorten worden niet vaak gegeten, omdat men er gewoonweg niet aan denkt. Niet alle koolsoorten zijn even bekend als bijvoorbeeld de rode kool. Daarom deel ik met jullie mijn recept voor een roerbak met spitskool.
Spitskool zit vol belangrijke voedingsstoffen voor sterke botten en spieren, zoals vitamine C en K. Vitamine C houdt ons immuunsysteem op peil. Vitamine K is goed voor het herstel van blessures en ook voor het behouden van sterke botten en tanden. Een échte vitaminebom dus!
Dit recept is ook vegetarisch en veganistisch te maken!
Voor 2 personen heb je nodig
- 400 gram spitskool, gesneden.
- 200 gram mager rundergehakt (of vegetarisch/vegan gehakt).
- 2 eetlepels zuivelspread light (of vegan zuivelspread).
- 5 eetlepels ongekookte zilvervliesrijst.
- Italiaanse kruiden.
- (zout en peper).
- Een beetje (vegan) geraspte kaas ter garnering.
Zo maak je het klaar
Zet een pannetje water op en kook de zilvervliesrijst gaar. Bak ondertussen in een hoge pan het (vegetarisch/vegan) gehakt. Rul en voeg daarna de gesneden spitskool toe. Het lijkt heel veel, maar de spitskool slinkt enorm en je mag gerust 200 gram groente per persoon. Voeg daarna ook de (vegan) zuivelspread toe en meng dit alles goed door elkaar. Breng op smaak met kruiden. Als de rijst gaar is, giet je deze af en voeg je dat toe aan het gehakt en de spitskool. Schep dit alles nog even goed om en daarna is het al tijd om op te scheppen.
Top het gerecht nog even af met wat (vegan) geraspte kaas.
Het is een gerecht wat super simpel en snel klaar te maken is. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is ook makkelijk van te voren te maken om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk.
Het staat namelijk binnen 15 minuutjes al op tafel! Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je dit ook maken als gerechtje i.p.v. jouw avondeten.
Wil je nog meer gerecht-inspiratie zien?
Je kan mij voor deze recepten en nog veel meer volgen op Instagram: @wordgezondmetmij.
Wekelijks deel ik nieuwe recepten.
Zo staan er al een aantal heerlijke toppers op, die hier soms wekelijks op tafel staan.
Tot volgende week!
Liefs, Elise.
No Comments