26 nov AUBERGINE UIT DE OVEN MET TOMAAT & GEITENKAAS
Melanie heeft weer een heerlijk recept voor een avondmaaltijd. Dit recept is ook nog eens vegetarisch! Al deze recepten zijn makkelijk toe te passen in het Gymjunkie Lifestyle Plan.
Ik heb zo ontzettend genoten van dit gerecht. Hij zat eens in een Hello Fresh box en sindsdien maak ik dit gerecht zeer regelmatig. Ik bedoel, geitenkaas is life! Wat mij betreft. En als iets je in dit recept tegenhoudt, qua vetten of koolhydraten, weet dan, balance is key. Of pas het gemakkelijk aan, zodat het beter bij jou past! Het gaat tenslotte om wat voor jou werkt.
Voor 2 personen:
- 1 aubergine (of 2 als ze echt klein zijn)
- 2 a 3 tomaten
- 2 a 3 knoflooktenen
- 500g passata
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 el suiker of een beetje zoetstof
- 60g geraspte belegen geitenkaas
- 100g volkoren penne pasta
- 80g gemengde sla (veldsla, rucola en frisee)
- Wat blaadjes verse basilicum
- 2 kl olijfolie
- Peper/zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een 1/2cm. Snijd de tomaat ook in plakken van 1/2cm. Pers/snijd de knoflook fijn.
- Besprenkel de aubergine met een beetje olijfolie. Verhit een koekenpan/grillpan op middelhoog vuur en bak de aubergine aan beide kanten even aan. Bestrooi met peper/zout.
- Meng ondertussen in een kom de passata, knoflook, Italiaanse kruiden, suiker/zoetstof tot een saus. Breng nog extra op smaak met peper/zout.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schenk een laagje saus in de schaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hierover een laag tomaatplakken. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laagje saus. Bestrooi met geitenkaas en bak de schotel 20-25min in de oven.
- Kook ondertussen de penne volgens de gebruikelijke wijze.
- Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.
- Verdeel de penne over 2 borden en schep de aubergine er bovenop. Garneer met basilicum. Serveer de gemengde sla erbij (die je nog kan aanmaken met een dressing of andere ingrediënten die je lekker vindt).
Voedingswaarde:
Kcal: 540 / Eiwitten: 24 / Vetten: 23 / Koolhydraten: 55
Deze heerlijke schotel gewoon kunnen eten en toch afvallen? Begin met het Gymjunkie lifestyle plan! Ik ben inmiddels al 18 kg kwijt.
En ben je nieuwsgierig naar mijn reis of nog meer recepten, dan kun je mij op Instagram vinden. Zou het leuk vinden om je daar terug te zien!
Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!
[lifestyle-widget]
No Comments