27 nov VOORDELEN VAN CHAMPIGNONS + 3 RECEPTEN
Sinds ik begonnen ben met gezonde voeding zijn champignons altijd al een favoriet onderdeel geweest in mijn gerechten. Het liefst stopte ik ze in elk gerecht wat ik maar at. Helaas is het niet over al lekker bij dus ja soms moesten ze wel geschrapt worden. Tooo bad…
Wat veel mensen niet weten is dat er bijzonder veel voordelen aan champignons zitten en ze echt gezond voor je zijn. Nu voel ik de vraag al aan komen; “Waarom zijn ze zo gezond dan en welke voordelen hebben ze?” Dat wil ik graag met jullie delen!
Ze geven je energie
Champignons zijn rijk aan B-vitamines. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaam de energie uit het voedsel haalt en ook opneemt. Ze produceren rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam transporteert.
Goed voor je gewicht
Aangezien champignons weinig calorieën bevatten en een hoge voedingswaarde hebben, is het een ideaal ingrediënt als je probeert af te vallen. Door de grote hoeveelheden eiwitten en vezels krijg je een verzadigd gevoel. Daardoor grijp je ook minder snel naar een ongezond tussendoortje.
Sterke weerstand
Er zijn aanwijzingen dat champignons onze weerstand kunnen versterken. Dat doen ze onder andere door de gunstige bacteriën in onze darmen te voeden. Als je weet en beseft dat zo’n 80 procent van onze weerstand zich in onze darmen bevindt, begrijp je dat champignons kunnen bijdragen aan een krachtig immuunsysteem.
Ze zijn goed voor je hart
Champignons bevatten een soort vezels die je cholesterolwaarden verbetert en je hart gezond houdt. Dus minder kans op hart- en vaatziekten.
Het houdt je jong!
Champignons bevatten een heel hoge concentratie van 2 antioxidanten: ergothioneĂŻne en glutathion. Als je deze 2 antioxidanten combineert, werken ze extra hard om het lichaam te beschermen tegen de stress die zichtbare tekenen van veroudering veroorzaakt, zoals rimpels. Is dat mooi meegenomen! =)
Goed humeur en sterke botten
Paddenstoelen vormen de enige plantensoort die vitamine D bevat. Deze zonneschijnvitamine geeft je een goed humeur en zorgt voor sterke botten. Door maar 3 champignons per dag te eten, heb je dagelijkse hoeveelheid vitamine D al bereikt.
Andere gezondheidsvoordelen van champignons
Er zijn onderzoeken gedaan naar champignons die de achteruitgang van onze hersen kunnen tegengaan.
De vezels in champignons die gezond zijn voor je hart, helpen daarnaast je suikerspiegel in balans te houden. Hierdoor heb je minder kans op het ontwikkelen van suikerziekte ofwel diabetes type 2.
At last but not least .. 3 heerlijke champignon recepten!
Vegan pasta a la funghi
Stoofpotje met champignons
Kippotje met champignons en minikrieltjes
SMAKELIJK!
Liefs,
Valesca
Je kunt Valesca volgen via Instagram.
No Comments