12 okt BLOEMKOOL PUREE, VEGA KIP & GEZOUTEN CHAMPIGNONS
De herfst is aangebroken dus vandaag een heerlijk herfst receptje! Ik probeer vaak Hollandse seizoensgroenten te kopen, want: het is niet ingevlogen en dus beter voor het milieu. Tevens kun je aan Hollandse groenten ook een hele andere draai geven, zoals met dit recept! Vandaag op het menu: bloemkool puree, vega kip & gezouten champignons.
Het is makkelijk, je hebt een lading groente binnen en het is echt heel lekker (als ik zo vrij mag zijn dit te zeggen over een eigen receptje). Tag je me als je het hebt geprobeerd? @tessaliciousfood, vind ik leuk! Ook als je me een follow geeft voor meer food inspiratie!
Oké, komt ie:
Bloemkoolpuree met gezouten champignons en een vega kippetje!
*De foto is een beetje wazig, mijn camera doet het niet zo goed op donker licht buiten, excuses.*
Ingrediënten voor 1 persoon
- 250 gram bloemkool
- 100 gram champignons
- 20 ml sojasaus (kikomon, minder zout)
- 20 gram parmagiano reggiano (Parmezaanse kaas)
- 1 vega kipfilet
To do
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook het 20-25 minuten
- Snijd de champignons in plakjes
- Verwarm de sojasaus in een pan en gooi hier de champignons bij (bakken op laag vuur)
- Doe de kipfilet in een grillijzer (of bakken in een koekenpan) voor 10 minuutjes
- Giet de bloemkool af en blend het met de Parmezaanse kaas tot een romig geheel
- Gooi de champignons (met een beetje sojasaus) over de bloemkoolpuree, leg de kipfilet erop en enjoy!
Dit gerecht is ook lekker met gegrilde asperges en bimi in plaats van zoute champignons. En dan met gegrilde garnalen in plaats van een (vega) kipfiletje!
Macro’s voor het gerecht
- 402 kcal
- 15 gram khd
- 29 gram eiwitten
- 22 gram vet
- 10 gram vezels
Liefs,
Tessa
Je kunt Tessa volgen via instagram: @tessaliciousfood
No Comments