24 apr KOFFIE KWARKTAART EIWITRIJK
Graag wil ik twee dingen met jullie vieren: Mijn verjaardag die vorige week was en mijn eerste recept voor Gymjunkies! Bij vieren denk ik al gauw aan taart. Bij mijn ouders thuis is het een traditie om mokkataart te eten bij verjaardagen, omdat vrijwel iedereen dat lekker vindt. Hierdoor heb ik een enorme zwak gekregen voor alles met mokka/koffie smaak. Nou zullen de meeste taarten die je in de winkel kunt kopen niet bepaald gezond zijn, dus maakte ik mijn eigen healthy koffiekwarktaart voor mijn verjaardag en voor jullie, Gymjunkies!
Ingrediënten voor 6 personen
Bodem
- 100 gr volkoren Knappertjes van Verkade
- 25 gr kokosolie
Bovenlaag
- 500 gr Optimel Griekse yoghurt 0% vet
- 40 gr proteïne poeder (ik gebruik Isolaat Perfection White chocolate van Body&Fit Shop)
- 100 gr banaan
- 7 gelatine blaadjes
- 3,5 el oploskoffie
- Scheutje water
- Zoetstof zoals Stevia naar smaak
Overig
- Springvorm doorsnede 18,5 cm
- Bakpapier
- Foodprocessor
Bereiding
Laat de kokosolie rustig in een pannetje op laag vuur smelten. Vermaal de Knappertjes in een foodprocessor tot een soort meel. Haal het pannetje met de gesmolten kokosolie van het vuur en vermeng de vermalen Knappertjes hiermee. Verdeel dit mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de springvorm die je al hebt bedekt met bakpapier. Zet de bodem in de koelkast en ga verder met de bovenlaag.
Week eerst de gelatine blaadjes in een laag koud water. Prak de banaan tot een papje en meng dit samen met de proteïne poeder door de Griekse yoghurt. Voeg een scheut water toe zodat het mengen wat makkelijker gaat. Nu voeg je de oploskoffie toe. Doe dit lepel voor lepel en proef steeds of jij de koffiesmaak goed genoeg vindt. Zelf vond ik het lekker met 3,5 el., maar voor een ander kan dit misschien te sterk van smaak zijn. In koffie zitten geen calorieën, dus gebruik er ook gerust meer van als je dat wilt! Blijf roeren totdat de koffie volledig is opgelost. Voeg eventueel een natuurlijke (kcal-arme) zoetstof zoals Stevia toe naar smaak. Vervolgens doe je 2-3 el. van dit mengsel in een pannetje en verwarm je het (niet koken!) op laag vuur. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer totdat de gelatine is opgelost. Dit roer je weer goed door je kwarkmengsel. Giet het geheel op de bodem die je eerder gemaakt hebt en laat de taart voor een paar uur opstijven in de koelkast.
Variatietips
- Gebruik voor de bodem volkoren beschuit i.p.v. Knappertjes voor minder vetten en suikers en meer eiwitten.
- Voeg 50 gr fijn gesneden dadels toe aan de bodemmix
- Als topping heb ik wat schijfjes banaan en Walden farms chocolate syrup gebruikt. Je kan ook voor de caramel syrup gaan voor een ‘banoffee’ smaak aan de taart.
- Voeg een beetje slagroom light en een extra gelatineblaadje aan het kwarkmengsel toe voor een romigere taart. Let op: dat betekent wel meer vetten!
Voedingswaarde per 1/6 stuk taart (topping niet meegerekend!)
Calorieën 198
Koolhydraten 19 gram
Eiwitten 15 gram
Vetten 6 gram
De taart is al goedgekeurd door vrienden en familie en zelf ben ik er ook dol op! Wat vind jij er van?
Liefs, Stance
- Werken aan jouw droomlichaam & een positieve mindset? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou. Nu 10% korting met de code ” GLP10 ” . Meer informatie vind je hier.
Geen reactie's