5 tips als je niet kunt slapen

Jarenlang heb ik slaapproblemen gehad. Ik kon niet goed inslapen en als ik eenmaal sliep, dan werd ik s’nachts vaak wakker. Na van alles geprobeerd te hebben, zijn er een aantal dingen die mij echt hebben geholpen. Nu slaap ik binnen 5 minuten als ik in bed ga liggen en slaap ik de hele nacht door.

 

  1. Vaak wordt er als tip gegeven dat je elke dag dezelfde tijden moet aanhouden. Dit werkte niet bij mij, dus ik besloot het anders te doen. Ik besloot wakker te blijven in de huiskamer, totdat mijn ogen dicht vielen. Ik ging dus pas naar bed als ik echt heel moe was. In het begin was dat soms pas om 01.00 uur s’nachts. Ik ging er dan altijd gewoon om 06.00 uur uit, zodat ik s’avonds op tijd moe werd. Op deze manier ging ik mijn slaapkamer weer associëren met slapen. Na een paar weken kon ik rond 22.00 uur naar bed en viel ik meteen in slaap.

 

  1. Zorg dat je slaapkamer donker en stil is. Doe er ook niets anders dan slapen. Overweeg om oordopjes en een slaapmasker te gebruiken. 45 minuten voordat ik naar bed ga neem ik natuurlijke slaapsupplementen. Dit is het enige wat echt goed bij mij werkt. Ik wil niet aan de medicijnen en dit is de perfecte natuurlijke oplossing.

 

  1. Doe het liefst geen dutjes overdag. Als ik dit wel doe, kan ik s’avonds niet slapen. Als ik moe ben overdag, dan ga ik iets actiefs doen zoals wandelen of sporten. Mijn energie komt dan terug en s’avonds val ik als een blok in slaap.

 

  1. Als je veel gedachtes hebt, dan is het belangrijk die kwijt te zijn vlak voor het slapen. Ik schrijf s’avonds vaak in mijn dagboek, zodat ik alle gedachtes kwijt ben. Dit kan ook in een bestandje op je computer. Ik beveilig die met een wachtwoord, zodat je zeker weet dat niemand je dagboek leest. Het is fijn een plek te hebben waar je alle gedachtes kwijt kunt. Dit geeft je rust als je in bed gaat liggen.

 

  1. Let op wat je eet en drinkt. Ga niet naar bed met honger, maar ook niet met een volle maag. Dit heeft veel invloed op je slaap. Te veel cafeĂŻne of alcohol kan ook de kwaliteit van je slaap belemmeren.

Liefs, Cynthia

@cynthia.houben

@lifehacksbycyn 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.