22 graden gelukstemperatuur nest thermostaat

22 graden.. De gelukstemperatuur?

Happy feelings in plaats van een winterdepressie

Uit recent onderzoek blijkt dat 22 graden de ultieme temperatuur voor menselijk geluk is. Dat kan individueel natuurlijk wat verschillen (zo hebben vrouwen het over het algemeen wat kouder dan mannen). Maar gemiddeld genomen voelen we ons hier het prettigst bij. Je huis is natuurlijk de plek waar je – zeker in de winter – het meeste bent.

Het is dus essentieel voor ons gevoel van welbevinden dat we onze huizen op een adequate manier verwarmen. Vergeet sjaals, mutsen, strooizout en winderbanden en richt je gewoon op het instellen van de gelukstemperatuur van je huis.

Pak aan, winterdepressie!

Iedereen kent het wel. Buiten vriest het en je moet je bed uit om naar je werk te gaan. Maar in je huis is het zo koud, dat je voeten aan de vloer vriezen zodra je ze buiten je bed zet. Liever draai je nog even om tot het weer zomer is, maar dat is een luxe die de meesten van ons zich niet kunnen veroorloven.

Een andere optie is om de verwarming de hele nacht aan te laten staan, maar dat zorgt weer voor een enorme energierekening aan het eind van het jaar. Hoe zorg je ervoor dat je altijd de temperatuur in huis hebt die jouw geluksgevoel optimaliseert? Technologie biedt uitkomst!

 

22 graden gelukstemperatuur nest thermostaat

 

Be smart, go smart

“Een comfortabel huis bereik je niet door de verwarming telkens omhoog te draaien – al was het maar omdat je het op je rekening terugziet,” zegt Lionel Guicherd-Callin van Nest. “Gelukkig hoeft dat ook niet: slimme technologie zorgt voor een huis dat meedenkt en zich, zonder dat je één vinger hoeft uit te steken, aanpast naar een comfortabele temperatuur – zonder hoge rekeningen.

Het huis onthoudt je ritme en reageert op je dagelijkse patronen. Daardoor is het niet voortdurend 22 graden, maar altijd de temperatuur waarbij jij je prettig voelt. Zodra je het huis verlaat, past de temperatuur zich aan. Zo heb je een huis dat jou blij maakt én op het geld let.”

 

hier vind je zo’n handige thermostaat

Meer zien van Gymjunkies? Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook of meld je aan op onze nieuwsbrief!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.