mindset tips afvallen

10 mindset tips om snel af te vallen!

Afvallen vereist niet alleen fysieke veranderingen zoals gezond eten en regelmatig bewegen, maar ook een verandering in je mindset. Ik ben in totaal 20 kilo kwijt en dat lukte me, omdat ik mijn mindset heb veranderd.

Hier zijn enkele mindset-veranderingen die je kunnen helpen om succesvol gewicht te verliezen.

1. Verbintenis: Afvallen vergt tijd en inspanning. Een sterke toewijding aan je doel kan je op de goede weg houden, zelfs als het moeilijk wordt.

2. Geduld: Afvallen is een marathon, geen sprint. Begrijpen dat het tijd kost om gewicht te verliezen kan je helpen om geduldig te blijven en niet op te geven wanneer de resultaten niet onmiddellijk zichtbaar zijn.

3. Positieve houding: Concentreer je op alle positieve veranderingen die je maakt, hoe klein ze ook zijn. Dit kan je motiveren om door te gaan met je gewichtsverlies inspanningen.

4. Realistische verwachtingen: Het stellen van enorme gewichtsverliesdoelen in een zeer korte periode kan frustrerend zijn en tot teleurstelling leiden. Stel realistische doelen en vier je vooruitgang.

5. Zelfvertrouwen: Train dagelijks je zelfvertrouwen. Dit helpt je om op, jezelf te leren vertrouwen ;). Jij kan dit! Je moet het alleen even trainen om dit te geloven. Via onze nieuwe mini-cursus kun je dit elke dag trainen.

6. Prioriteit maken: Maak tijd vrij in je agenda voor maaltijdplanning, boodschappen, koken en lichaamsbeweging.

7. Zelfliefde en zelfzorg: Wees aardig voor jezelf en neem de tijd om voor je gezondheid en welzijn te zorgen.

8. Flexibiliteit: Begrijp dat het leven soms in de weg kan zitten van je gewichtsverliesplannen. Het is belangrijk om flexibel te zijn, je plan aan te passen indien nodig en dan weer op de goede weg te komen.

9. Maak je los van perfectionisme: Niet elke dag zal perfect zijn, en dat is oké. Het gaat erom consistent te zijn en door te gaan, ondanks tegenslagen.

10. Zie voedsel niet als vijand: Voeding is brandstof voor je lichaam. Het veranderen van je kijk op voedsel kan je helpen om de relatie met eten te verbeteren. Zoek een programma wat bij je past. Wij hebben zelf het programma: Fit For Life opgezet. Hierbij kun je alle voeding & workouts helemaal afstemmen op wat bij jou past. Klik hier voor de optie zonder coaching. En hier voor de optie met online coaching (gericht op mindset, zelfliefde, zelfvertrouwen en evt. eetbuien).

Het veranderen van je mindset is geen gemakkelijke klus, maar het is een belangrijk onderdeel van je fitjourney. Het kan je helpen om niet alleen gewicht te verliezen, maar om ook op lange termijn gezond te blijven.

Liefs, Cynthia

Volg mij via Instagram

@cynthia.houben, @lifehacksbycyn 

@gymjunkies.mindset & @gymjunkies.nl 

1 Reactie
  • justin
    Geplaatst op 15:33h, 17 september Beantwoorden

    Absoluut waar! Zonder de juiste mindset is het beginnen aan een afvalreis een stuk moeilijker. Je mentale instelling is de basis voor succes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.