22 dec Quinoa-bananenbrood
Om het befaamde bananenbrood wat op te leuken heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en het overheerlijke resultaat deel ik natuurlijk graag met Gymjunkies! Makkelijk in te vriezen en mee te nemen voor onderweg, tijdens college of op het werk.
Wat hebben we nodig?
- 100 gram Quinoameel
- 1 Banaan
- 1 Ei
- 50 gram Ontpitte dadels
- 20 gram Whey (banaan)
- 1 lepel Kokosolie
- 200 gram Magere Franse kwark
- 100 ml Amandelmelk
- 3 tlp Cacao
- 1,5 tlp Bakpoeder
- 40 gram Cashewnoten
What to do?
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht
Ontpit de dadels als dit al niet gedaan is, laat ze daarna voor +/- 15 minuten in heet water weken.
Hierna doe je 1/3e van het water samen met de dadels in de blender. Voeg de banaan, het ei, de kwark en amandelmelk hieraan toe. Dit geheel blender je tot een glad beslag, daarna doe je het in een kom.
Roer het meel nu door het beslag heen, zorg dat er geen klontjes in komen. Hierna voeg ik de whey toe, maar zonder kan natuurlijk ook. Daarna doen we de cacao en de bakpoeder erbij en tot slot een lepel kokosolie.
Als je nu een mooi glad beslag hebt ben je eigenlijk al bijna klaar. Bedek een bakblik (cakevorm) met bakpapier en doe het mengsel hierin. Tot slot strooi je er 2 handjes cashewnoten overheen, druk deze lichtjes aan en hij kan +/- 40 minuten de oven in!
Ik wil jullie alvast hele fijne feestdagen wensen en vergeet niet te genieten van óok het lekkere (ongezonde) eten. 🙂
No Comments