04 apr Hotspot | Wagamama Utrecht
Wij zijn laatst uitgenodigd om bij Wagamama te komen eten. De vestiging in Utrecht zit er pas sinds kort, dus we waren erg benieuwd naar dit concept. Er zitten momenteel 4 restaurants in Amsterdam, één in Rotterdam en één in Roermond.
Waar staat Wagamama voor?
Wagamama betekent in het Japans ‘ ondeugend kind ‘ of een kind dat eigewijs en vastberaden is. Het is een internationaal Japans concept en zij willen die vastberadenheid terug laten komen in hun manier van werken. Ze werken namelijk vanuit de filosofie Kaizen. Dit betekent altijd beter willen zijn in wat je doet. Volgens Wagamama bepaalt deze filosofie ieder gerecht. Een hele unieke manier van eten en werken, wij vonden de gedachten hierachter erg mooi!
Ligging en eerste indruk
Het restaurant in Utrecht ligt naast het station. Ideaal als je met het openbaar vervoer komt. Wij waren met de auto en onder het station kun je parkeren. Het restaurant ligt op het stationsplein en bij aankomst zagen we al dat het heel druk was. Dat was wel te verwachten want het was op een zaterdagavond.
Wij kregen een plekje aan een lange hoge tafel. Er zijn ook lage tafeltjes en de keuken is open. Wat wij zelf altijd erg prettig vinden, zo zie je wat er allemaal gebeurt en zo voel je je als gast toch meer betrokken bij het hele proces.
Ons drinken werd meteen opgenomen bij aankomst door een vriendelijke gastheer. Ook kregen we een menu kaart van hem, wat een keuze! Dat was nog best lastig om iets te kiezen.
Menukaart & gerechten
Wij eten geen vlees eten en ook niet te vaal vis, maar voor vegetariërs was er ook genoeg keuze. Eigenlijk was bijna ieder gerecht ook wel vegetarisch te bestellen. We begonnen met een heerlijk vers sapje, de tropical variant met mango, appel en sinaasappel. Ondertussen kozen we onze gerechtjes uit.
Wij kozen verschillende bijgerechten. De ‘ Wok fried greens ‘ , dit waren seizoensgroenten & baby broccoli geroerbakt in knoflook en soja saus. De ‘ Hirata steamed buns ‘, dit waren 2 kleine luchtige Aziatische broodjes geserveerd met Japansa mayonaise & koriander. Hiervan namen we de vegetarische variant maar je kunt ze dus ook met vlees bestellen. En ook namen we nog de ‘ Gyoza’ gevuld met groenten.
Als hoofdgerecht namen wij de ‘ Curry Itame ‘ & de ‘ Teppanyaki Pad Thai ‘ . De curry bestond uit rijst noodles in een pittige groene soep van kokosmelk en citroengras met daarop geroerbakte taugé, rode ui, lente ui, bok choi, paprika, paddenstoelen, rode pepers & tofu gemarineerd met koriander en limoen. En de Pad Thai bestond uit rijst noodles in een amai saus met ei, taugé, prei, chili pepers, rode ui & tofu gegarneerd met gebakken sjalotjes, pinda’s, munt, koriander en limoen.
Ook de hoofgerechten kun je dus gewoon met vlees of vis bestellen i.p.v. tofu.
De volledige menukaart vind je op de website!
Wat vonden wij ervan?
Wij hebben heerlijk gegeten, de service was ook super. De bediening was erg vriendelijk en ook kwamen de gerechten snel ondanks de drukte. Je krijgt de gerechten meteen als ze klaar zijn, dus het kan zijn dat je al je eten krijgt terwijl de rest nog niet klaar is. Maar de bijgerechtjes zijn handig om erbij te nemen, die kun je dan samen delen.
Het eten is ontzettend lekker en smaakvol. Ze gebruiken verse ingrediënten en dat proef je! Ook krijg je een grote portie, dus je krijgt echt waar voor je geld. Wagamama hoort zeker thuis in onze hotspots, leuk om met vrienden of familie te gaan eten, maar ook met je partner of bijvoorbeeld een bedrijfsetentje.
Ben jij al wel eens gaan eten bij Wagamama?
*Dit artikel is voortgekomen uit een samenwerking, lees hier onze disclaimer.
No Comments