08 aug EEN WEEK VEGAN ETEN: BOBBI KRUIJSEN DEELT HAAR ERVARING
Al een tijdje dacht ik er over na om minder dierlijke producten te gaan eten. In mijn omgeving zag ik dat steeds meer mensen vegetarisch of zelfs veganistisch begonnen te eten en ik stuitte steeds vaker op artikelen die me aan het denken zette. Mijn dagelijkse bakje kwark had ik een jaar gelegen al ingeruild voor soja yoghurt en ook ben ik nu al ongeveer een halfjaar geswitcht van wei-eiwitpoeder naar plantaardig eiwitpoeder. Dit deed ik voornamelijk omdat ik het gevoel had dat mijn huid niet zo goed op zuivel reageerde. Toch kon ik mezelf nog niet motiveren om bijvoorbeeld kip, vis en eieren te laten staan. Bij bijna al mijn maaltijden at ik wel iets dierlijks! Toen ik me verveelde op een brakke zondag en besloot een marathon te houden met documentaires over voeding, besloot ik het veganistische eten toch voor een week een kans te gaan geven.
HOE KOM JE AAN GENOEG EIWITTEN?
Toen ik eenmaal had besloten een week lang veganistisch te eten, kwam het moeilijkste gedeelte: wat moest ik in huis halen? Omdat ik veel sport was ik vooral bang dat ik niet aan genoeg eiwitten zou komen. Na even googelen kwam ik er gelukkig al snel achter dat er genoeg eiwitrijke voeding is die wél geschikt is voor vegans. Denk bijvoorbeeld aan linzen, bonen, kikkererwten, soja en noten. Ook was ik al gewapend met eiwitpoeder van erwten-eiwit en voor na mijn trainingen had ik veganistische eiwitrepen gekocht.
DAGMENU
Om je een idee te geven wat ik tijdens deze week heb gegeten, hier een voorbeeld van één van de dagen:
Ontbijt
Warme havermout met geraspte wortel, nootjes, rozijnen, blauwe bessen, kaneel en plantaardige eiwitpoeder.
Snack na het sporten
Vegan eiwitreep en een groene smoothie (spinazie, boerenkool, spirulina & banaan).
Lunch
Volkoren wrap met hummus, spinazie, geraspte wortel, kiemgroenten en falafel.
Middagsnack
Rijstwafel met pindakaas en banaan en rijstwafel met hummus en cherry tomaatjes.
Avondeten
Groene asperges en een bonenburger.
Avondsnack
Alpro Go On (soja yoghurt) met nootjes, rozijnen, diepvriesfruit en vanille stevia druppels.
MIJN ERVARING
Het veganistische eten viel me eigenlijk reuze mee! Ik zorgde ervoor dat ik genoeg in huis had wat ik kon eten, zodat de verleiding om iets anders te eten niet groot was. Doordat ik zo bewust bezig was met wat ik at, at ik ook veel meer groente en fruit dan normaal, wat natuurlijk nooit verkeerd is. Hoe ik nu na deze week verder ga? Ik voelde me er heel goed bij, dus wil het plantaardig eten zoveel mogelijk voortzetten en thuis blijf ik dit dus ook zoveel mogelijk doen! Alleen als ik uit eten ga, bijvoorbeeld volgende week op vakantie in Valencia, wil ik er niet teveel mee bezig zijn… Alhoewel ik wel al een lijstje heb gemaakt met leuke vegan restaurantjes waar we heen kunnen haha. 😉
Heb je de legday workout van Bobbi ook al gezien?
Je kan Bobbi volgen via Instagram!
Geen reactie's