30 mrt Paasrecept: Chocolade koekjes
Dit weekend is het weer Pasen, maar dat wilt ook zeggen dat we achteraf met een lading aan overgebleven paaseitjes zitten. Daarom bedacht ik een leuk (maar niet bepaald gezond) recept om je vingers van af te likken. Krijg je al zin in deze lekkere chocoladekoekjes?
Ingrediënten
- 40 gr. pure chocolade
- 1/3 ei
- 40 gr. fijne suiker
- 32 gr. bruine suiker
- 80 gr. gezeefde patisseriebloem
- 24 gr. maĂŻszetmeel
- 800 gr. bakpoeder
- 60 gr. boter (op kamertemperatuur)
- paaseitjes
Bereiding
- Smelt de chocolade samen met 20 g. boter “au bain-marie” (of in de magnetronoven).
- In een mengkom doe je de griessuiker, bruine suiker en de rest van de boter. Meng dit tot je een romige massa verkrijgt.
- Voeg er het gesmolten chocolade-boter-mengsel aan toe.
- Vervolgens voeg je de bloem en het maĂŻszetmeel toe en meng alles tot een glad deegje.
- Rol het koekjesdeeg in een plastic folie en plaats dit 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol er 12 balletjes van. Leg ze op de bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de koekjes. op het einde duw je de balletjes plat met de achterkant van een lepel of met je hand.
- Bak de chocoladekoekjes gedurende 8 Ă 10 min.
- Plaats ze op een rooster om te laten harden. Wanneer de koekjes wat afgekoeld zijn, duw je voorzichtig een paaseitje in het midden.
- Laat de Chocoladekoekjes met paaseitjes verder uitharden.
- Serveer bij een kop koffie of thee en verwen jezelf en/ of je gasten met deze lekkernij!
Liefs, Debby ♥
Voedingswaarden:
Chocolade koekjes | per koekje (9 stuks) | per koekje (zonder paasei) |
Calorieën | 175,8 kcal | 135,8 kcal |
Koolhydraten | 35,9 gr | Â 32 gr |
Vetten | 7,1 gr | 4,6 gr |
Eiwitten | 1,6 gr | 1,3 gr |
Liefs,
Debby ♥ Debbythechocoholic.com
Lekker recept? Je kunt Debby volgen op Instagram en Facebook!
No Comments