19 jul GRIEKSE YOGHURT-BANANEN CAKE MET FRAMBOZEN
Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier is mijn eerste recept voor Gymjunkies! Ik was nog even aan het genieten van een heerlijke vakantie op Bali en ook zijn we druk met de verhuizing, maar afgelopen weekend moest ik toch echt weer even de keuken in duiken. Toen toverde ik deze makkelijke en heerlijke cake ineens uit de oven 😉 Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik.
WAT HEB JE NODIG?
- 200 gram Griekse yoghurt (liefste 0% vet, anders 2%)
- 150 gram (volkoren) speltmeel
- 150 gram (diepvries) frambozen
- 75 gram honing
- 10 gram bakpoeder
- 10 gram gesmolten kokosolie
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 1 el vanille aroma
- snufje zout
- evt. amandelschaafsel als topping
EXTRA:
- cakeblik
- mixer
- bakpapier
HOE MAAK JE HET?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en prak de bananen.
- Stop alle ingrediënten in een grote kom, behalve de frambozen! Mix dit geheel een paar minuutjes door elkaar zodat je een glad beslag krijgt.
- Voeg hierna de frambozen toe aan het beslag en roer zachtjes door met een lepel.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en giet het beslag hierin (ik heb de bovenkant van de cake nog versierd met wat amandelschaafsel).
- Bak de cake voor ongeveer 60-70 minuten goudbruin.
- En dan het moeilijkste: laat de cake goed afkoelen, anders valt hij uit elkaar!
Tip: Wil je kijken of de cake gaar is van binnen? Prik dan met een satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar!
VOEDINGSWAARDE:
Cake | 1/8 dikke plak | 1/12 dunne plak |
Calorieën | 182,8 kcal | 122 kcal |
Vetten | 4,8 gr | 3,2 gr |
Koolhydraten | 27,9 gr | 18,6 gr |
Eiwitten | 7,6 gr | 5,1 gr |
Eet een plak cake lekker als tussendoortje of als snackje bij de thee ‘s avonds 🙂 Liefs, Lindsey
Je kan Lindsey volgen op Instagram en Facebook.
Op zoek naar een stappenplan om een fit, strak en sterk lichaam te krijgen? Dan is de FIT methode misschien wel iets voor je!
No Comments