11 jul Gezonde en eiwitrijke chocotaart (ja echt waar!)
Beste Gymjunkies,
Ik heb nog even getwijfeld of ik het recept zou delen. Niet omdat ik egoïstisch ben en jullie niks gun, maar juist om jullie te beschermen. Het zit namelijk zo; tijdens mijn stand-by dienst voor het werk had ik vrij weinig te doen dan netflixen en wachten totdat de telefoon zou gaan en ik mocht gaan vliegen. Maar de telefoon ging niet. Omdat 8 uur stand-by best lang is besloot ik in de keuken te gaan kijken.
Ik had best wel honger, lagen er misschien nog lekkere snacks? Koelkast open. Nope. Provisiekast open. Nada. En ik ben dan zo’n type dat niet naar de supermarkt durft, want stel ik word gebeld terwijl ik net in de rij bij de kassa sta.
Er zat weinig anders op dan zelf een snack te gaan maken. Ik had nog wat bananen, havermout en groenteconserven. Geen eieren, geen vers fruit. Dat werd improviseren. Maar het is me wel gelukt. Sterker nog… deze is zó lekker dat ik bijna geen foto’s ervan kon maken. De taart was al bijna helemaal in mijn buik verdwenen. En het goede nieuws is… Hij is ook nog grotendeels gemaakt van groenten! Plus omdat we gymjunkies zijn ook nog eens eiwitrijk ?
Nou… wat hebben we nodig voor een hele grote taart:
INGREDIËNTEN TAART:
- 250 gram kikkererwten uitgelekt
- 250 gram cannellini bonen uitgelekt
- 3 grote bananen
- 8 verse dadels (of vervangen door honing)
- 4 eetlepels pindakaas
- 80 gram havermoutmeel
- 30 gram eiwitpoeder naar keuze
- 10 gram bakpoeder
INGREDIËNTEN CHOCOLADE LAAG:
- 20 gram eiwitpoeder vanille of chocolade
- 80 gram pure chocolade
- 4 eetlepels kokosolie
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Giet de bonen af en laat even uitlekken alvorens je deze gaat gebruiken. Doe de bananen in de keukenmachine samen met de dadels en mix goed. Voeg daarna de peulvruchten en pindakaas toe. Het kan zijn dat je keukenmachine hier wat moeite mee heeft en “vastloopt”. Voeg dan een beetje melk toe. Er ontstaat een dik beslag. Schep dit uit de keukenmachine in een kom en voeg het havermout meel, eiwitpoeder en bakpoeder toe. Roer dit erdoorheen.
Bekleed een springvorm met bakpapier en giet hierin het beslag. Druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Bak gaar in ongeveer 30 minuten (verschilt een beetje per oven). Het is niet erg als de binnenzijde niet kurkdroog is. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de chocolade laag. Dit doe je door de kokosolie samen met de chocolade in een pannetje op het vuur te zetten. Roer de eiwitpoeder erdoorheen. Giet het chocolade mengsel over de taart en plaats het nu in de koelkast. Na 30minuten kan je gaan eten!
VOEDINGSWAARDE
Chocotaart | 1/12 punt | 1/8 punt |
Calorieën | 246 kcal | 364 kcal |
Vetten | 11,2 gr | 16,8 gr |
Koolhydraten | 20,3 gr | 30,5 gr |
Eiwitten | 7,1 gr | 10,6 gr |
Volg je Thalita al op Instagram en Facebook?
Pingback:MELOEN KWARK-CAKE MET VERSTOPTE GROENTEN - Gymjunkies l Fitness, Food & Love.Gymjunkies l Fitness, Food & Love.
Geplaatst op 15:31h, 25 juli[…] vorige recept van de chocoladetaart (gemaakt van kikkererwten) viel erg goed in de smaak. Daarom heb ik het zomerse zusje gemaakt; cake met kwark en meloen ? […]